Ponta, despre Moldova: Am exportat prostia la Chișinău! Iohannis ar trebui decorat de Putin!

Friday, 15 January 2016, 10:45 Sursă: REALITATEA.NET

Fostul premier Victor Ponta a ieșit astăzi în spațiu public cu declarații halucinante, raportându-se la criza politică din Moldova. După părerea acestuia, “în ultimele două luni am reușit să exportăm peste Prut prostia, miopia și dezinteresul caracteristic de la București”, iar Nicolae Timofti și Klaus Iohannis “ar trebui să fie decorați de Vladimir Putin”.

Adaugă părerea ta

Într-o postare pe pagina personală de Facebook, fostul premier al României susține că a preferat să nu comenteze situația din Republica Moldova pentru că vocea lui ar fi răsunat prea tare în politica de astăzi din țara noastră.

„Pe scurt despre Republica Moldova! Am tpreferat să nu comentez public situația din ultima perioadă din Moldova. Îi cunosc prea bine pe absolut toți cei implicați (am tot vorbit cu ei în ultimele zile în speranța găsirii unei soluții). Nu am vrut să pară că dau indicații prietenilor mei de acolo, pe care îi respect și apreciez. Și, oricum, în liniștea totală produsă de cei care au acum funcții și responsabilități în România vocea mea s-ar fi auzit prea tare!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Fostul prim-ministru a a susținut că în ultimele două luni România a reușit să exporte în Moldova prostia, miopia și dezinteres.

“Acum însă zarurile au fost aruncate – haosul este total, falimentul aroape inevitabil și perspectiva acaparării puterii de cei care se declară oficial pro – Rusia, și anti – România devine o certitudine! Timp de mai mulți ani, România a investit enorm în Moldova și bine a făcut – sentimente, bani, proiecte, capital internațional și încredere. Așa s-a ajuns ca premierul Iurie Leanca să semneze Acordul de Asociere la UE și România să fie principalul partener comercial și politic al Moldovei! Gazoduct, grădinițe, SMURD, proiecte culurale, ajutor financiar și instituțional, zeci de milioane de euro din banii noștri. Și direcția era corectă și plină de rezultate palpabile! În ultimele două luni am reușit, însă, să exportăm peste Prut prostia, miopia și dezinteresul caracteristic de la București!!! Trădarea Bucureștiului este cu atât mai condamnabilă cu cât nu ne mai aflăm în 1940, singuri împotriva unei URSS formidabil de puternică! Deci azi e pură lașitate și prostie!”, a mai spus Ponta.

Acesta a continuat cu o serie de ironii atât la adresa liderilor politici din România, cât și celor europeni.

“Când cei de la Chișinău aveau cea mai mare nevoie de sprijinul nostru, liderii noștri politici au plecat în vacanță! Situația e, până la urmă, mult mai simplă decât pare: la Chișinău pot conduce în continuare cei care (indiferent de alte defecte) sunt pro-Europa și pro-România (PD/PL/PLDM și Leanca) sau cei care declară cu mândrie ca fiind pro-Rusia (Dodon și Usatâi)! A treia cale pur și simplu nu există! Noi am refuzat să îl sprijinim pe Leanca (cel mai sincer și onest proeuropean și român), pentru că în 2014 a votat cu Ponta. Am refuzat să sprijinim Partidul Liberal condus de Ghimpu și Chirtoacă (cei mai consecvenți și asumați unioniști), pentru că au fost prieteni și rude prin alianță cu Băsescu. Am refuzat să sprijinim Partidul Democrat (cel mai puternic acum în Parlamentul de la Chișinău), pentru că este social democrat și partener al PSD. Am refuzat să sprijinim Guvernul Streleț al PLDM, pentru că a făcut ședință comună cu Guvernul României în septembrie la Neptun!!!! Rusia nu suferă de orbirea conducătorilor de la București. Dodon și Usatâi sunt sprijiniți puternic și pe față, și în cazul alegerilor anticipate pot câștiga și Parlamentul și Guvernul și vor alege și noul președinte (mandatul celui actual expiră în martie anul acesta)! Știu sigur că există cancelarii europene în care se gândește că mai bine să nu îl mai irităm pe Putin și cu Moldova și să îi dăm această țară mică și neimportantă!!! Până la urmă, Basarabia a fost luată României tot printr-un Pact al unor Mari Puteri. Dar ceea ce pentr alții poate fi ‘Real Politik’, pentru noi este pur și simplu trădarea interesului nostru național”, este de părere fostul premier român.

Victor Ponta a încheiat cu declarații halucinante la adresa președintelui Moldovei, Nicolae Timofti, și președintelui României, Klaus Iohannis.

“Exact când era nevoie mai mare, la București și Chișinău sunt cei mai slabi și inadecvați lideri! Am văzut că președintele Timofti al Moldovei(un om de treabă și bun la suflet, dar total rupt de realitatea și influențat negativ de oameni cu resentimente personale) tocmai la decorat pe președintele Iohannis (cel care a ‘contribuit’ mult în ultimul an la situația Moldovei prin faptul că nu a făcut absolut nimic!!!). Cred că amândoi merită să fie decorați de Vladimir Putin pentru modul în care dau pe tavă Moldova înapoi Rusiei (după ce în 2014 frații noștri de peste Prut ajunseseră în cel mai apropiat punct de România și Europa din ultimii 75 de ani)! ‘Ghinion’ ar spune unii. Eu doar spon că este cea mai gravă afectare posibilă a intereselor naționale românești din 1940 și până azi! Mai sper încă în faptul că la Chișinău (nu la București din păcate) se vor găsi în ceasul al 13-lea niște minți luminate care să salveze situația! Dar speranța e din ce în ce mai mică”, a scris fostul premier.

Alte articole din: Ultimele Stiri