Coronavirus - România: 201032 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ponta: Contestarea bugetului la CCR va amâna majorarea pensiilor

Sunday, 21 December 2014, 11:29 Sursă: REALITATEA.NET

"Vreau să fac un singur apel la seriozitate şi responsabilitate: înţeleg poziţii politice şi politicianiste uneori, însă vreau să transmit tuturor cetăţenilor acestei ţări că, în msura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituţională şi nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toţi cei care aşteaptă pensiile mărite, subvenţiile, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba şi vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la Curtea Constituţională de ce nu îşi primesc pensiile, de ce nu-şi primesc alocaţiile mărite conform noului buget. În măsura în care bugetul nu este în vigoare, se aplică 1 pe 12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste creşteri ", a spus Ponta, în plenul Parlamentului, potrivit mediafax.ro.

El a arătat că speră ca bugetul să fie în vigoare la 1 ianuarie şi că declaraţia privind contestarea proiectului de buget a fost doar una politică, altfel toate prevederile trebuie amânate.

Ponta a mai apreciat că România va avea din nou, după doi ani, "un preşedinte legitim", arătând că Guvernul stabil, bugetul adoptat şi noul preşedinte legitim îl fac să creadă că România poate avea un nou an, 2015, mai bun decât ultimii zece.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ