Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Ponta cere ajutorul comunităţii româneşti din SUA pentru eliminarea vizelor

Thursday, 25 September 2014, 21:15 Sursă: REALITATEA.NET

"Am o rugăminte pentru comunitatea noastră: tot ne chinuim de la Bucureşti să rezolvăm problema cu Visa Waiver, însă de fiecare dată ni se spune că noi nu avem destul lobby la congresmeni. Poate reuşiţi dumneavoastră să fiţi mai eficienţi decât partea guvernamentală şi, la un moment dat, această reminiscenţă a unor vremuri mai trecute, şi anume sistemul cu viza, deşi s-a îmbunătăţit mult, poate reuşim să scăpăm de ea şi să pară într-adevăr că suntem parteneri cu Statele Unite ale Americii şi nu suntem doar, aşa, un îndepărtat aliat", a declarat Victor Ponta, membrilor comunităţii româneşti, într-o întâlnire organizată la sediul Consulatului General al României din New York.

Bulgaria, Cipru, Croaţia, România şi Polonia sunt singurele ţări UE ai căror cetăţeni au nevoie de vize pentru a călători în SUA. Bulgarii şi românii sunt singurii cetăţeni europeni care nu pot călători fără vize în Canada.

Programul Visa Waiver, derulat de autorităţile americane, permite cetăţenilor din anumite ţări să călătorească în SUA, în scop turistic sau de business, pentru a perioadă de maximum 90 de zile, fără viză.

 

Mai multe pe Mediafax.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ