Coronavirus - România: 217216 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Iosif Boda: ”Politicienii cred că omenirea a început cu ei și se va sfârși cu ei”

Sunday, 08 November 2015, 21:52 Sursă: REALITATEA.NET

Iosif Boda susține că, deși de obicei este optimist în ceea ce privește viitorul României, acum se întreabă dacă nu cumva cei cărora ”le este lehamite” de situația politică actuală au dreptate.

”Am doi prieteni. Unul e dintre cei mai străluciți juriști pe care îi avem. Scriitor, jurnalist. Celălalt este umblat în toată lumea. Mie îmi spun așa România nu e bolnavă deloc. Un om bolnav mai are șanse de însănătoșire. Țara asta nu mai are șanse.

Eu am fost un om cu o robustețe teribilă în ceea ce privește optimismul pentru viitorul și trecutul ei. Stau și mă gândesc dacă ei nu au cumva dreptate în pesimismul lot și în lehamitea care există în ei din atâtea lucruri pe care le văd și care nu au logică.

Nu e nouă situația asta. Așa era și în timpul lui Ceaușescu... dar atunci n-ajungeai colonel cu una - cu două. Ceea ce am văzut din '90 încoace (...) am cunoscut demnitari. Porniseră de niciunde. Nu s-au remarcat prin chestiuni care să facă oamenii să sară în sus pe stadion”, a declarat Iosif Boda, la emisiunea ”Jocuri de Putere”, de la Realitatea TV.

Sociologul consideră că un politician trebuie aibă un anumit cinism, o anumită rațiune. ”Singura încredere a populației, la ora actuală, este în președinte”, a adăugat acesta.

În opinia lui Iosif Boda, mulți politicieni, în momentul în care ajung la putere, au senzația ”că omenirea a început cu ei și se va sfârși cu ei”. ”Asta nu e valabil numai la nivelul cel mai înalt”, a precizat sociologul.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ