Coronavirus - România: 28582 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pocora: Reînscrierea lui Tăriceanu în PNL, o acţiune diversionistă a PSD pentru a masca moţiunea

Thursday, 22 May 2014, 13:22 Sursă: Mediafax

"PSD încearcă o strategie de a scăpa de citirea moţiunii de cenzură şi au venit şi cu această ştire. Importantă e moţiunea", a spus Pocora.

Ea a precizat că Statutul PNL are prevederi pentru astfel de situaţii şi a arătat că înscrierea se face în organizaţia arondată domiciliului sau reşedinţei sau care se află în zona în care persoana în cauză îşi desfăşoară activitatea.

"Am văzut când domnul Tăriceanu a plecat, acum auzim că s-a răzgândit şi că şi-ar dori înapoi în PNL. Statutul PNL are prevederi pentru aceste situaţii, există obligativitatea de a respecta Sstatutul, de a te înscrie acolo unde domiciliezi, unde ai reşedinţă sau activităţi, sunt o serie de proceduri", a spus Pocora.

Ea a arătat că preşedintele interimar al organizaţiei PNL de la Satu Mare, Virgil Enătescu, care i-a succedat lui Ovidiu Silaghi, după plecarea acestuia la PSD, i-a transmis că nu l-a invitat şi nu acceptă primirea lui Tăriceanu în PNL şi că la Satu Mare există o campanie susţinută a PSD, o campanie "mincinoasă" bazată pe ideea că USL ar trăi.

Ea a menţionat că, potrivit Statutului, dacă organizaţia judeţeană nu e de acord cu reînscrirea lui Tăriceanu, acesta nu se poate întoarce în PNL.

"Domnul Ponta şi PSD se încăpăţânează să spună că USL ar trăi pe undeva şi fac astfel de acţiuni şi diversiuni. Pe domnul Tăriceanu l-or fi invitat (să se reînscrie în PNL, n.r.) prieteni apropiaţi PSD", a spus Pocora.

Întrebată dacă Tăriceanu este membru PNL în acest moment, Pocora a precizat: "Procedural, ca să devii membru, trebuie să completezi adeziunea, iar acest lucru se poate verifica la organizaţie. Un membru se înscrise în organizaţia locală, apoi e validată această înscriere de către Biroul Judeţean, ori la judeţ lucrurile stau cu totul altfel".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

"Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferință de presă susţinută la Satu Mare.

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi inițial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid și a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ