Coronavirus - România: 2738 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Pocora: PSD ar trebui să majoreze în primul rând alocațiile copiilor, nu pensiile parlamentarilor

Tuesday, 14 April 2015, 17:46 Sursă: REALITATEA.NET

"PSD dorește reintroducerea pensiilor speciale pentru parlamentari, pensii al căror cuantum va fi între 1.200 și 4.400 de lei și care vor fi cumulate cu pensiile normale. Este foarte adevărat că indemnizațiile și pensiile parlamentarilor români sunt cele mai mici din Uniunea Europeană. În același timp, însă, trebuie spus că la nivelul Uniunii Europene media alocației de stat pentru copii este de 210 euro, în vreme ce în România alocația unui copil este de doar 9 euro, cifră care plasează țara noastră în coada listei la nivel mondial. Dacă tema pensiilor parlamentarilor este necesară și impune o rezolvare, atunci cel puțin la fel de necesară, dar mai urgentă este mărirea alocației pentru copii", a precizat Pocora într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Ea a adăugat că PNL nu susține propunerea pentru revenirea la pensiile speciale pentru parlamentari și consideră că majorarea alocațiilor este ceea ce ar trebui să-i preocupe întâi pe aleși, înainte de propriile beneficii.

"Prin urmare, cer majorității controlate de PSD ca, pe lângă legea privind pensiile speciale ale parlamentarilor, să promoveze și creșterea alocației pentru toți copiii la 200 de lei. Victor Ponta și PSD dau încă o dată dovadă de duplicitate. După ce anul trecut, prim-ministrul declara că nici el, nici partidul pe care îl conduce nu susțin legea privind pensiile speciale pentru parlamentari, azi acest act normativ a fost discutat de către deputații PSD. Dar nu doar de duplicitate dă dovadă Victor Ponta, ci și de lașitate. Șeful PSD este plecat din țară chiar în ziua în care partidul pe care îl conduce discută legea pensiilor speciale pentru parlamentari", se mai arată în comunicat.

Potrivit proiectului de lege care modifică Statutul parlamentarului, deputații și senatorii au dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizație lunară pentru activitatea de parlamentar. De această indemnizație beneficiază cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ