PNL, încă o moțiune. De data aceasta pe Cultură

Monday, 08 October 2018, 17:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea moţiunii simple cu titlul „PSD îngroapă cultura chiar în anul celebrării Centenarului”, îndreptată împotriva ministrului culturii, George Ivaşcu.

„Vă înaintăm moţiunea simplă. Este revoltător că, din cauza unor politici culturale deficitare, România poate să rateze un moment de o importanţă politică deosebită, de a reuşi să integreze propria istorie în marea familie a istoriei europene” a anunţat, luni, în plenul Camerei Deputaţilor, liberalul Gigel Ştirbu.

Acesta a adăugat că semnatarii moţiunii simple sunt îngrijoraţi de incapacitatea Guvernului de a gestiona Centenarul.

„Semnatarii acestei moţiuni îşi exprimă profunda îngrijorare faţă de incapacitatea Guvernului de a putea gestiona marea sărbătoare de la 1 Decembrie 2018, îngrijorare manifestată şi de profesioniştii din domeniul muzeal, de istorici, de asociaţii culturale, de oameni de cultură”, a afirmat deputatul PNL.

Preşedintele de şedinţă, Florin Iordache, a spus că moţiunea simplă va intra, miercuri, pe ordinea de zi a Biroului Permanent, pentru stabilirea datei dezbaterilor şi a votului.

 

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al partidului, că moţiunea simplă pe Cultură are ca "motiv esenţial bătaia de joc şi a Guvernului faţă de Centenarul Unirii, faţă de istoria României".

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri