Coronavirus - România: 479634 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PMP cere demisia şefului Poliţiei Craiova, acuzat că a protejat mitingul PSD de proteste anti-Ponta

Wednesday, 30 July 2014, 20:19 Sursă: REALITATEA.NET

"Solicit public demisia comandantului Politiei Craiova, comisarul-sef Mauriciu Popa, pentru incalcarea grava a drepturilor cetatenilor Craiovei. Consider inadmisibile actiunile intreprinse ieri, 29 iulie 2014, de catre fortele de ordine de a ridica de pe strada mai multi cetateni pentru a fi dusi la interogatoriu, fara ca acestia sa se faca vinovati de ceva. Aceste abuzuri au fost facute cu ocazia vizitei la Craiova a presedintelui PSD, Victor Ponta", a declarat Gelu Visan, presedintele Partidului Miscarea Populara (PMP) Dolj, intr-o conferinta de presa organizata miercuri, relateaza Agerpres.

Visan a sustinut ca marti seara "unele institutii ale statului si-au depasit atributiile mobilizand foarte multe forte de ordine si de securitate, unele fara atributii in acest sens, pentru o actiune de partid. Am fost la un spectacol la Filarmonica si, pentru prima data, ne-a fost asigurata protectia de peste 35 - numarati de mine - de ofiteri, subofiteri pe motiv ca s-ar fi lansat un zvon ca nu stiu ce avem noi, cei de la PMP, de gand. Mai mult decat atat, din momentul in care am inceput sa traversam si ne-am intersectat cu coloana oficiala, am fost pur si simplu insotiti", scrie Agerpres.

Potrivit acestuia, "cineva de proasta inspiratie ar fi spus ca cineva de la PMP, cu Visan in frunte, ar fi spus ca vor sa faca ceva. Intamplarea a facut ca un eveniment cultural la Filarmonica a avut loc in acelasi timp cu vizita domnului Ponta. Din acest motiv solicit comandantului Inspectoratului Judetean de Politie Dolj declansarea unei anchete asupra modului in care au actionat politistii in cursul zilei de ieri (marti-n.red)".

Si ziarul Editie Speciala a scris aseara ca mai multi suporteri ai Universitatii Craiova au fost ridicati de politie si a publicat o inregistrare video in care portarul Andrei Preda intreaba un presupus politist in civil de ce il ia la sectie. Directorul Politiei Locale a Municipiului Craiova, Octavian Mateescu, a declarat pentru HotNews.ro ca nu cunoaste acest subiect si ca politistii in civil din inregistrare nu sunt politisti locali.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ