Plionul II rupe alianța?

Monday, 04 March 2019, 17:46 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a declarat că formațiunea sa nu va permite distrugerea Pilonului II de pensii și atacuri asupra mediului de afaceri. Totuși, nu este de acord cu abrogarea OUG 114.

remierului Viorica Dăncilă, cu ocazia dezbaterilor privind ordonanța de urgență 114, că formațiunea liberal-democrată nu va permite să fie distrus Pilonul 2 de pensii.

„ALDE nu va permite ca Pilonul 2 de pensii să fie distrus. ALDE nu va permite să existe atacuri asupra mediului de afaceri. Va asigur ca negocierile pe care le vom avea vor face ca aceasta ordonanță de urgență sa fie corect absorbita în mediul de afaceri”, a declarat vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian.

Deputatul a adăugat că ideea abrogării OUG 114 este „incorectă”.

Declarațiile lui Vosganian vin în condițiile în care OUG nr. 114/2018 reglementează că administratorii de fonduri de pensii trebuie să-și majoreze semnificativ capitalul social în funcție de nivelul activelor admininistrate, trebuind să aducă, suplimentar, 800 de milioane de euro, în acest an, din care jumătate de sumă până la mijlocul acestui an.

Valentin Lazea, economistul șef al Băncii Naționale a României (BNR), a menționat, săptămâna trecută, că toți cei șapte administratorii de fonduri de pensii Pilon II se gândesc să se retragă din România.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri