Pensiile speciale, în plenul Camerei Deputaților

Wednesday, 04 December 2019, 07:39 Sursă: Realitatea.NET

Camera Deputaților dezbate, miercuri, in calitate de for decizional, proiectul USR pentru abrogarea anumitor categorii de pensii speciale. După plen, în Comisia de muncă începe o dezbatere generală privind eliminarea acestor privilegii.

Adaugă părerea ta

Printre categoriile de pensii speciale care urmează să fie eliminate odată cu adoptarea inițiativei legislative se număra pensiile funcționarului public parlamentar, personalului aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România, pensiile speciale ale judecătorilor CCR și pensiile de serviciu ale membrilor corpului diplomatic consular al României. 

Inițiativă prevede și plafonarea pensiilor speciale pentru magistrați și militari.

Comentarii Existente
2019-12-04 10:17:29
johnneil

Aceasta aberatie nu trebuie nici in vis sa existe. Ce este porcaria asta? Oricum vor avea pensii mai mult decat generoase prin salariile pe care le-au avut de-a lungul activitatii profesionale.

2019-12-04 14:55:16
vasile ion

Dar va rog sa va uitati la adevaratele pensii speciale, cele ale magistratilor (procurori si judecatori). Conform legii, pensia lor reprezinta 80% din salariul brut al ultimelei luni lucrate. Va rog sa consulati legea si sa vedeti ca, nu exista pensie de procuror sub 20,000lei. Daca au un salariu net de 17.000 si ceva, pensia primita il depaseste cu 5.000 - 6.000 lei. Pe cand un colonel, care a vut functie de colonel doar, NU DEPASESTE 7.000lei, Va rog sa ma credeti ca vorbesc in cunostinta de cauza. Consultati va rog, site-ul mpublic.ro si vedeti declaratiile de avere ale procurorilor (veniturile nete) si legea 153/2017 (a olgutei) - tabelul cu incadrarea procurorilor/judecatorilor: salariu, sporuri. Veti vedea niste sume de va ia ameteala.

Alte articole din: Ultimele Stiri