Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Religia în școli: Patriarhul Daniel cere sprijin Senatului privind inițiativa lui Remus Cernea

Monday, 08 December 2014, 19:14 Sursă: REALITATEA.NET

Anunțul a fost făcut de senatorul Cristian Dumitrescu, vicepreședintele Senatului, care a afirmat, prin intermediul unui comunicat de presă, că Biroul Permanent al Senatului a primit "o scrisoare din partea Preafericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, privitoare la inițiativa unui deputat care propune eliminarea din programa școlară a obligativității orelor de religie. Patriarhul solicită respingerea aceastei initiațive legislative".

Mai exact, initiativa lui Remus Cernea prevede modificarea Legii Educatiei Nationale, astfel încât disciplina Religie să fie înlocuită, în planurile-cadru ale învățământului, cu materia "Etică și cultură civică". Potrivit proiectului inițiat de Remus Cernea, "elevilor aparținând cultelor recunoscute de stat, indiferent de numărul lor, li se oferă posibilitatea de a participa la ora de religie, ca disciplină facultativă, conform confesiunii proprii, la solicitarea scrisă a părinților sau tutorelui legal instituit, ori a acelora dintre elevi care au împlinit vârsta de 16 ani".

Propunerea legislativă a trecut deja de Camera Deputaților, unde a fost adoptată tacit.

Cererea Patriarhului Daniel vine în condițiile în care Curtea Constituțională a decis că Religia nu mai este obligatorie în școală, în sensul în care părinții care vor să își înscrie copiii la materia Religie trebuie de acum înainte să depună cerere și nu aceia care vor retragerea de la ora de Religie, informează HotNews. Potrivit Constitutiei, în termen de 45 de zile, prevederile declarate neconstituționale trebuie puse în acord cu decizia CCR.

 

 

Mai multe pe HotNews.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ