Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Parlamentarii vor revenirea la vechiul sistem de vot, cu verificarea cvorumului la fiecare lege

Tuesday, 01 March 2016, 13:54 Sursă: REALITATEA.NET

Concret, înainte de a vota un proiect de lege, fie că vor vota "pentru", "împotrivă" sau se vor abţine, deputaţii vor trebui să-şi înregistreze prezenţa.

"Până marţi ( 8 martie n.r.) vom lua o decizie, care va fi discutată şi de Comisia de regulament, după care, raportul va fi prezentat plenului în şedinţa de miercuri, pentru a fi votat", au declarant surse participante la şedinţa liderilor de grupuri parlamentare.

Problema costului modificării softului nu a fost pusă în discuţie, sursele menţionate afirmând că, în mod normal, această modificare nu ar trebui să genereze costuri.

"Nu sunt specialist în IT, dar cred că este ca la un aparat de radio, la care vrei să schimbi frecvenţa şi învârţi un buton", au susţinut sursele.

În prezent, potrivit articolului 144 din Regulament, Camera Deputaţilor adoptă legi, hotărâri şi moţiuni simple în prezenţa majorităţii deputaţilor. Verificarea întrunirii cvorumului se dispune numai la şedinţele de vot final de către preşedinte, imediat înaintea votării, din proprie iniţiativă ori la cererea liderului unui grup parlamentar.

Modificarea sistemului de vot a fost supusă dezbaterii după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că PSD va depune plângere penală pentru votul la Legea defăimării şi a susţinut că ar fi existat ''o mână criminală'' care a manipulat sistemul informatic, în aşa fel încât să pice legea.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ