Coronavirus - România: 209648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ovidiu Raeţchi: Avocatul Poporului va primi o bilă neagră şi în raportul MCV pe 2015!

Friday, 25 September 2015, 13:20 Sursă: REALITATEA.NET

Deputatul atrage atenţia că Avocatul Poporului uită să îşi îndeplinească adevăratele atribuţii, ca ordonanţa privind traseismul aleşilor locali sau despre ordonanţa privind exonerarea de răspundere a plagiatorilor, preferând, în schimb, să se autosesizeze cu privire la starea de sănătate a lui Sorin Oprescu.

Preocupările Avocatului Poporului, domnul Victor Ciorbea, nu încetează să mă uimească. Preocupat când de situaţia medicală a lui Sorin Oprescu, când de controale trimise la penitenciare în urma solicitărilor lui Gigi Becali sau de numărul apariţiilor în presă ale instituţiei pe care o conduce, pentru a crea impresia de activitate, Victor Ciorbea a uitat să-şi îndeplinească adevăratele atribuţii. Ordonanţele de urgenţă ale guvernului Ponta trec neobservate fie că vorbim, de exemplu, despre ordonanţa privind traseismul aleşilor locali sau despre ordonanţa privind exonerarea de răspundere a plagiatorilor. Este evident că Victor Ciorbea nu se află în slujba cetăţenilor, ci a celor care îl menţin în funcţie: Victor Ponta şi prietenii săi”, se arată în comunicat.

Raeţchi a punctat că instituţia Avocatului Poporului a fost criticată în raportul MCV de la începutul anului şi se anunţă a fi o vulnerabilitate şi în raportul pe Justiţie de peste câteva luni.

Articolul 60 din Constituţie prevede că Avocatul Poporului prezintă celor două Camere ale Parlamentului rapoarte de fiecare dată când acestea îl solicită. Este momentul ca Victor Ciorbea să vină în faţa Parlamentului şi să explice care îi sunt realizările în mandatul de Avocat al Poporului. Este important de punctat că raportul MCV de la începutul acestui an critică lipsa de activitate a lui Victor Ciorbea şi, deşi a promis că va lua măsuri, niciun pas înainte nu a fost făcut. Incompetenţa şi rea-voinţa actualului Avocat al Poporului s-au văzut până la Bruxelles. Este clar că în aceste condiţii, instituţia Avocatului Poporului, sub conducerea lui Victor Ciorbea, va aduce o nouă bilă neagră pentru România în cadrul raportului pe Justiţie al Comisiei Europene de peste câteva luni. PNL i-a cerut demisia în repetate rânduri, dar probabil, ştiindu-se protejat de prietenii de la PSD, Victor Ciorbea refuză să facă ceea ce trebuie să facă şi un alt Victor, de această dată de la Palatul Victoria: să plece din funcţie", se mai notează în document.

 

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ