OUĂ ELECTORALE la Bistriţa: UDMR a împărţit ouă verzi, cu însemnele formaţiunii

Sunday, 20 April 2014, 16:35, Sursă: Mediafax

UDMR Bistriţa-Năsăud a împărţit, duminică, în ziua de Paşte, cinci sute de ouă verzi pe care erau lipite abţibilduri cu însemnele formaţiunii credincioşilor maghiari care frecventează bisericile catolică şi reformată, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adaugă părerea ta

Consilierul municipal UDMR Antal Atilla a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX că nu este prima oară când formaţiunea pe care o reprezintă împarte ouă etnicilor maghiari din Bistriţa.

“Este o tradiţie la noi să vopsim ouă în verde şi să punem pe ele câte un abţibild cu însemnele UDMR. În felul acesta, le urăm oamenilor sărbători fericite. Anul acesta, femeile au vopsit 500 de ouă, iar tinerii le-au împărţit, din coşuri, credincioşilor care au ieşit de la slujbă”, a spus Antal Attila.

La Biserica Romano-Catolică de pe strada Gheorghe Şincai din Bistriţa au fost distribuite 200 de ouă, însă nu înainte ca ele să fie sfinţite de protopopul Gered Peter, care a binecuvântat şi coşurile cu mâncare aduse de oameni la biserică.

La ieşirea de la slujbă, oamenii au primit şi câte un ziar în limba maghiară.

Luni, credincioşii romano-catolici vor participa la slujbe după programul duminical, iar marţi, în a treia zi de Paşti, părintele Gered Peter va oficia slujba la Penitenciarul Bistriţa pentru deţinuţii catolici. El va duce şi daruri din partea credincioşilor, ouă, cozonaci şi alte bunătăţi, donate deja în coşuri special amenajate în biserică în Săptămâna Mare.