Orban, precizări de ultimă oră despre Legea bugetului

Thursday, 05 December 2019, 13:08 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Premierrul a adăugat că se lucrează la acest proiect pe care liberalii vor să îl trimită în Parlament cât mai repede, astfel încât până la sărbătorile de iarnă să treacă de Legislativ.

„Eu nu am vorbit de angajarea răspunderii bugetului. Vrem să terminăm cât mai repede și să îl trimitem în Parlament. Obiectivul nostru este ca Legea bugetului de stat și Legea bugetului asigurărilor sociale să fie adoptate în parlament până în sărbătorile de iarnă”, a spus Ludovic Orban.

Pe de altă parte, președintele Iohannis a spus, după întâlnirea cu premierul Orban și câțiva dintre miniștrii săi, că decizia privind asumarea răspunderii este constituțională.

,, Asumarea răspunderii pe buget e o metodă de legiferare delegată care poate funcționa în condițiile unui guvern minoritar. Dar e strict o decizie a guvernului. Nu doresc să fac afirmații despre asumare, doar că ar fi constituțional”, a spus președintele Iohannis.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-05 17:16:49
Costel

Păi ce e prost ăsta să ăși asume răspunderea guvernamentală pe buget? E clar că răspunderea este a guvernului Dănciĺă care ia lăsat lui Orban greaua moștenire. Ale guvernului Orban sunt doar drepturile financiare si materiale au spus-o clar ăștia.

2019-12-05 17:52:50
Hamilton

A lui Orban e doar ciolanul nu si răspunderea...

Alte articole din: Ultimele Stiri