Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Orban îi răspunde lui Tăriceanu: ”La cum arată astăzi ALDE, şi-ar dori să nu mai fie alegeri niciodată”

Monday, 02 March 2020, 14:39 Sursă: Realitatea.NET

El a fost întrebat cu privire la declaraţia liderului ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, care a susţinut că ar trebui analizat dacă nu se impune amânarea alegerilor locale "până după stingerea epidemiei de coronavirus".

"Înseamnă că din punctul de vedere al domnului respectiv ar trebui să nu se mai organizeze niciun spectacol, să nu se mai facă şcoală, să nu se mai organizeze meciuri, să nu se mai ducă lumea la cumpărături. La cum arată astăzi ce a mai rămas din formaţiunea sa şi-ar dori să nu mai fie alegeri niciodată şi dânsul să rămână senator pe tot restul vieţii. Lucrul acesta nu se poate. În democraţie se organizează alegeri. Noi suntem adepţii că într-o democraţie oamenii trebuie să decidă reprezentanţii lor, în administraţia locală, în Parlament", a spus Orban, după şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat duminică că ar trebui analizat dacă nu se impune amânarea alegerilor locale "până după stingerea epidemiei de coronavirus", el adăugând că organizarea secţiilor de votare în şcoli ar fi "un mediu perfect de răspândire a epidemiei".

"Vedem o serie de riscuri şi ameninţări, în principal mă refer la epidemia de coronavirus şi stau să mă întreb, şi vă rog să vă gândiţi şi dumneavoastră, ce-ar însemna în perioada asta în care epidemia de coronavirus începe să se extindă să facem alegeri?! Imaginaţi-vă puhoiul de oameni care merge la secţii, unde trebuie să dai actul de identitate, să dai ştampila, vă imaginaţi că cineva le sterilizează? Un mediu perfect de răspândire a epidemiei", a susţinut Tăriceanu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ