Ludovic Orban despre deficit: „Atât putem!”

Thursday, 12 December 2019, 19:53 Sursă: agerpres.ro

Autor: Realitatea.NET

”În cursul acestui an, deficitul va depăşi 4% din PIB. Este clar că urmare a acestui deficit pe 2019 trebuie să facem paşi spre a readuce deficitul sub 3% din PIB. Acesta este obiectivul nostru. Nu poate fi atins în 2020. Vă readuc aminte că, pe lângă cheltuielile care au trebuit efectuate, anul viitor trebuie aplicate Legea pensiilor, Legea salarizării în sectorul public şi alte legi care cresc cheltuielile. În Parlament există o febrilitate şi se adoptă legi care duc la cheltuieli”, a declarat Ludovic Orban în plenul Parlamentului, la asumarea răspunderii pe legea plafoanelor bugetare pentru anul viitor.

El a ţinut să sublinieze că bugetul României pe 2020 nu mai suportă nicio nouă cheltuială suplimentară.

”Orice cheltuială care este rezultatul adoptării unor legi va duce la creşterea deficitului sau la imposibilitatea de a face cheltuieli vitale şi va crea probleme mari, inclusiv pentru atragerea fondurilor europene, din lipsa capacităţii de a asigura cofinanţare. Să vă gândiţi că este aproape imposibil să mai venim cu proiecte de legi fără a identifica surse de finanţare”,a mai afirmat şeful Executivului.

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-13 06:01:11
Paine si circ in Romanica

Breee PSD nu incheia bugetul pe 4% deficit de frica sa nu va dea apa la moara inaintea alegerilor macar, Citu sa-si dea demisia daca numai atat poate si asa a fost demis. Santa Klaus sa angajeze o echipa de consultanta financiara capabila sa alcatuiasca un buget in concordanta cu organismele financiare creditoare. Cu deficit peste 4% nu mai se poate negocia dobanda.... Sa asculte macar de Isarescu care i-a rugat sa nu mai vorbeasca prostii ca arunca economia in aer pe nimicurile lor politice.

Alte articole din: ECONOMIE