Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oprescu: Cei care s-au opus amenajării pistelor de biciclete s-au opus dezvoltării oraşului

Tuesday, 29 April 2014, 20:40 Sursă: Mediafax

Edilul a subliniat faptul că Primăria Capitalei a reuşit să convingă Guvernul României să investească la Bucureşti o parte din fondurile Ministerului Mediului pentru reducerea emisiilor de noxe, în timp ce Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB), respectiv "politicenii aleşi de cetăţeni să le reprezinte interesele", a respins aceşti bani.

"Cei care au votat «împotrivă» au făcut astfel imposibilă preluarea sumei de 44.630.000 de lei de la Ministerul Mediului pentru dezvoltatea transportului alternativ în Capitală.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins, marţi, un proiect privind amenajarea a 99,9 kilometri de piste noi pentru biciclete, pe 61 de străzi, alături de 78 de parcări pentru biciclete şi 18 centre de închiriere, valoarea investiţiei fiind de aproape 10 milioane euro.

Proiectul privind implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Capitalei a primit 18 voturi "pentru" şi 24 "împotrivă". Majoritatea voturilor "împotrivă" au fost exprimate de consilierii PNL şi PDL, care şi-au motivat opţiunea spunând că proiectul nu a fost suficient documentat.

Proiectul a fost respins în şedinţa de îndată a CGMB, desfăşurată după ce şedinţa ordinară programată pentru marţi s-a încheiat în scurt timp de la începere, întrucât nu s-a întrunit un număr suficient de voturi pentru aprobarea ordinii de zi.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, se impune transformarea vechiului sistem al reţelei de circulaţie în unul nou, eficient, flexibil şi capabil să preia cererea tot mai mare de deplasare.

"Primăria Municipiului Bucureşti şi-a propus a realiza o reţea mai extinsă a pistelor de bicicletă din Municipiul Bucureşti, care să asigure condiţii de circulaţie fluente şi sigure pentru biciclişti, estimându-se că prin realizarea acesteia, va creşte numărul utilizatorilor acestui mijloc de deplasare în detrimentul transportului auto", se arată în document.

Valoarea investiţiei este de 9,88 milioane de euro inclusiv TVA, iar durata de execuţie a proiectului, 18 luni.

La începutul lunii aprilie, Guvernul a aprobat un mecanism care prevede că sumele obţinute de stat din comercializarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră pot fi utilizate pentru proiecte urgente, printre acestea fiind şi proiectul de amenajare a unor piste de biciclete în centrul Bucureştiului, cu costuri estimate la 44,6 milioane de lei.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ