Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oprea o susține pe Kovesi pentru încă un mandat: Este un moment istoric în lupta anticorupție

Tuesday, 23 June 2015, 23:46 Sursă: REALITATEA.NET

"Este un moment istoric în lupta anticorupție. Instituțiile statului s-au întărit foarte mult, își fac datoria. Eu spun cum stăm acum: suntem un stat respectat. Poate nu ne dăm seama cât a crescut România, în ultimii 25 de ani. De la o țară unde căzuse comunismul, România este o țară membră NATO, UE și respectată de partenerii internaționali. Suntem o mică poartă, cum e Bruxelles, aici în regiune. România este un stat sigur care gen stabilitate. Este pe drumul cel bun", a spus Gabriel Oprea.

În ceea ce îl privește pe premierul Victor Ponta, Oprea a asigurat că liderul PSD se va prezenta ori de câte ori este chemat în justiție.

"Eu sunt convins că își va rezolva problemele cu justiția", a ținut să precizeze Gabriel Oprea.

Pe de altă parte, întrebat dacă va susține continuarea mandatelor actualei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi și procurorului general al României, Tiberiu Nițu, liderul UNPR a răspuns:

"Aceste propuneri le face ministrul Justiției. România este dată ca exemplu, în Europa. M-a mai lăsat Victor Ponta și m-am mai întâlnit cu diferiți lideri, când era ocupat, și am purtat discuții cu diferiți demnitari din NATO. În momentul în care spun că stâlpul UNPR este un stat puternic, cu instituții puternice, și oamenii sunt dați exemplu, normal că i-aș susține la încă un mandat. Sunt oameni care își fac datoria", a spus Oprea.

În acest context, întrebat despre cele 22 de proiecte de lege, care vizează modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, Oprea a reiterat faptul că "orice modificare benefică" se face în mod transparent cu toții actorii. În caz contrar, "UNPR se opune".

"În primul rând, unul din pilonii UNPR îl reprezintă întărirea statului român, deci și justiția. Am spus foarte clar: că întotdeuna orice modificare benefică a unei legi sau Cod Penal se face în mod transparent cu toți actorii. Așa se face orice modificare benefică și când nu se respectă regulile jocului, UNPR se opune acestui lucru. UNPR întotdeuna militează pentru un stat puternic", a declarat Gabriel Oprea.

Întrebat dacă îl va susține pe președintele Klaus Iohannis, în ceea ce privește propunerea pentru conducere SIE, care încă nu are șef civil, Oprea a răspuns afirmativ.

"Așa cum am sprijinit propunerea în cadrul SRI, îl voi sprijini pe Iohannis în privința SIE. Da, voi sprijini propunerea lui Klaus Iohannis, așa cum sprijin Guvernul României, din care fac parte", a adăugat Oprea.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ