Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Gabriel Oprea, lăsat fără imunitate de senatorii din Comisia Juridică

Wednesday, 14 September 2016, 07:29 Sursă: REALITATEA.NET

UPDATE: Comisia Juridică a Senatul a dat aviz favorabil cererii DNA de încuviințare a urmăririi penale față de Gabriel Oprea.

Au fost opt voturi "pentru" și două "împotrivă".

Fostul vicepremier și ministru de Interne Gabriel Oprea s-a prezentat, astăzi, în fața senatorilor din Comisia Juridică pentru a fi audiat în dosarul în care se anchetează moartea polițistului Bogdan Gigină. DNA a cerut încuviințarea începerii urmăririi penale în acest caz.

Președintele Camerei superioare a Parlamentului, Ioan Chelaru, a declarat că raportul analizei va fi înaintat plenului luni, 19 septembrie, și tot atunci va avea loc și votul în acest caz.

Direcţia Naţională Anticorupţie a solicitat la începutul lunii procurorului general să trimită Senatului cerere pentru începerea urmăririi penale faţă de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Fostul vicepremier este suspectat de ucidere din culpă în acest dosar.

În 20 octombrie 2015, poliţistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră a Capitalei, a murit, la 28 de ani, în timp ce deschidea coloana lui Gabriel Oprea, agentul căzând cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Ştirbei Vodă din Capitală.

Gabriel Oprea, care la data accidentului era vicepremier şi ministru al Afacerilor Interne, a fost pus sub învinuire de procurorii DNA în 5 februarie, pentru că ar fi beneficiat nelegal de coloană oficială, în deplasări personale.

 

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ