Coronavirus - România: 2245 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Oana Schmidt-Hăineală pleacă de la Ministerul Justiţiei la DIICOT

Wednesday, 30 January 2019, 13:15 Sursă: REALITATEA.NET

Tot miercuri, Secţia pentru procurori a CSM a avizat numirea la DIICOT a procurorilor Simona-Ştefania Constantinescu, de la DNA, Victoria Mehedinţu, de la PT Buzău, Eugen Păun, de la PJ Sector 4, şi Mihaela-Oana Şimon, de la PJ Cluj-Napoca.

Oana Schmidt-Hăineală a ocupat până în prezent funcţia de şef al Corpului de Control al Ministerului Justiţiei. Oana Schmidt-Hăineală a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, în mandatul ministrulu Florin Iordache. Aceasta a fost revocată de la M.J. în 2017, în contextul scandalului OUG 13, la cererea procurorului general Augustin Lazăr. În luna iulie, Curtea de Apel Bucureşti a decis, în primă instanţă, obligarea Consiliului Superior al Magistraturii la plata a 30.000 de lei daune procurorului Oanei Schmidt-Hăineală pentru că i-a fost revocată abuziv detaşarea la Ministerul Justiţiei.

În luna septembrie, DNA i-a deschis un dosar Oanei Schmidt-Hăineală chiar în perioada în care aceasta era preşedintele CSM. Se întâmpla imediat după instalarea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA. Astfel, DNA s-a sesizat din oficiu în 2013, pentru un presupus abuz în serviciu, a ținut cauza deschisă peste cinci ani, situaţie care a blocat acceasul Oanei Schmidt-Hăineală la funcţii de conducere în sistem. Apoi, în vara anului 2018, dosarul a fost clasat pe motiv că fapta nu există.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ