Coronavirus - România: 116415 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Numele lui Victor Ponta, în dosarele lui Dan Șova

Tuesday, 17 March 2015, 15:06 Sursă: REALITATEA.NET

Una dintre anchetele care îl vizează pe Victor Ponta a fost deschisă în 2012 de DNA Biroul Teritorial Târgu-Jiu, pentru infracţiuni de abuz în serviciu. Potrivit luju.ro, conducerea Complexului Energetic Rovinari ar fi avut cheltuieli abuzive ce au adus pagube statului.

O altă anchetă a fost deschisă, prin autosesizare de Serviciul Teritorial Craiova, iar în dosar sunt vizaţi Victor Ponta şi persoane din conducerea Complexului Energetic Turceni. Faptele ar fi fost comise între anii 2007 şi 2011.

Ambele dosare au fost preluate de structura Centrală a DNA, în aprilie 2012. În urma conexării acestora a rezultat dosarul în care este urmărit penal Dan Şova. Pentru aceeaşi anchetă, procurorii DNA cer aviz pentru reţinerea şi arestarea senatorului. Procurorii anticorupţie pun la îndoială legalitatea a trei contracte de asistenţă juridică încheiate în anii 2007 şi 2008, între firma de avocatură a lui Dan Şova şi complexurile energetice Turceni şi Rovinari. În total, 3,45 milioane de lei au ajuns astfel în conturile casei de avocatură „Şova şi Asociaţii” cu care colabora şi Victor Ponta. 

Premierul României a devenit unul dintre cei patru parteneri seniori ai casei de avocatură Şova şi Asociaţii în septembrie 2007. Victor Ponta a obţinut de la firma de avocatură, între septembrie 2007 şi decembrie 2008, 181 de mii de lei. Suma se regăseşte în declaraţiei de avere dată de acesta la acea vreme. Ulterior, actualul premier a renunţat la avocatură după ce a devenit ministru în guvernul Boc unu. Dan Şova a negat orice implicare a lui Ponta în contracte, deşi în dosarele deschise de DNA, structurile teritoriale numele premierului era menţionat clar.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ