Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Norica Nicolai, după înscrierea în ALDE: Voi rămâne liberală orice s-ar întâmpla

Tuesday, 08 July 2014, 19:14 Sursă: agerpres.ro

"Cred că pentru un om politic este onorant să-și urmeze drumul pe care electoratul i l-a dat, și mai puțin oportunismul și un gen de comportament politic care n-are cu nimic de-a face cu voturile cetățenilor. Am ales această cale cu toate riscurile în PNL și o voi urma, voi rămâne liberală până la capăt. Și îmi pare rău că PNL, un partid de tradiție, de istorie, și un partid care a marcat România în acești 23 de ani, n-a crezut de cuviință că este normal într-o democrație europeană să urmezi votul electoratului și mai puțin interesele legitime sau nu ale unor lideri politici", a declarat Norica Nicolai în Parlamentul European, după ședința grupului ALDE la care s-a înscris în acest grup.

Ea a adăugat că se va aștepta la orice în România și a subliniat că va rămâne liberală, "indiferent ce s-ar întâmpla".

"Și cred că acest lucru este mai important pentru mine. Mi-am asumat acest lucru și l-am declarat public la congresul PNL la care am cerut partidului să dea un vot pentru rămânerea în ALDE. Din păcate, interesele unor lideri politici din partid n-au avut nimic de-a face cu opțiunea doctrinară a PNL. Aș fi așteptat la acel congres ca cineva să spună de ce doctrina creștin democrată, creștin socială, conservatorismul, sunt opțiuni pentru PNL. Unii n-au vrut, alții n-au putut, foarte mulți sunt convinsă că nu știau, dar știau un lucru — că trebuie întotdeauna să te atașezi celui mai puternic. Cred că acest tip de comportament trebuie să dispară din politica românească, trebuie să te atașezi grupului din care faci parte ca viziune și ca suport", a argumentat eurodeputata PNL.

Noria Nicolai va activa deocamdată în comisia pentru afaceri economice și monetare, ECON, și în comisia de pescuit ale Parlamentului European și va continua să lucreze pe teme referitoare la Caucaz sau Asia Centrală.

Eurodeputata PNL Norica Nicolai s-a înscris marți în grupul ALDE (Alianța Democraților și Liberalilor pentru Europa) din Parlamentul European. Înscrierea a avut loc în cadrul unei ședințe a grupului ALDE, desfășurată la sediul din Bruxelles al legislativului european. Norica Nicolai a fost primită cu aplauze din partea colegilor de grup.


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ