Coronavirus - România: 465982 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Nicușor Dan, prins în off-said! Nu știe câte piețe are orașul pe care îl conduce. Ajutorul a venit din partea fostului edil-șef

Thursday, 12 November 2020, 12:43 Sursă: facebook

Autor: Iulian Budusan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că „în Bucureşti avem 30-40 de pieţe. Asta înseamnă că la nivel naţional avem 10.000, aşa, vorbind foarte grosier”, spune el. Fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea, îl anunță că avem 63 de piețe în Capitală și îl atenționează că înainte de a fi de acord cu decizia Guvernului de a le închide ar fi trebuit să se gândească ce efecte va avea această decizie „inumană și injustă”. 

„În București, funcționează 63 de piețe, în cele 6 sectoare ale Capitalei. În acestea vând direct producători agricoli din marile bazine legumicole sau distribuitorii din Ilfov - Vidra, Nuci, Snagov, Jilava, Copăceni, 1 Decembrie, Darasti, Măgurele, Giurgiu - Vărăști, Colibasi-Câmpurelu, Izbiceni - Olt, Dâmbovița - Băleni, Lunguletu, Brezoaele, Prahova - Pucheni, Baltă Doamnei, Buzău - Movilă Banului, Pogoanele, Ialomița - Movilița, Șindrilita etc.

În acest moment, toți sunt afectați de decizia injustă și inumană luată de premierul Orban și ai săi sfătuitori de taină de a consideră piețele mai periculoase decât magazinele.

Oamenii vor vinde în frig, direct pe trotuar sau în parcări.

Legumele și fructele se vor strică. Sunt afectate mii de familii.

Dar cui să-i pese? Pentru PNL și Orban, „bolnavii sunt de vină pentru că s-au îmbolnăvit”, elevii sunt de vină pentru că preferă școală cu prezența fizică, medicii sunt de vină pentru că dau semne de epuizare, tinerii sunt de vină pentru că sunt tineri și devin „răspândaci”.

În afară de nedreptatea strigătoare la cer la care sunt supuși agricultorii și distribuitorii de legume și fructe românești, versus marile lanțuri de magazine, pe care Orban le consideră sterile, s-a dat o grea lovitură vieții, obiceiulul de consum și bugetului cumpărătorilor.

Adică tuturor românilor care se aprovizionează, măcar la sfârșitul săptămânii, dacă nu de 2-3 ori săptămânal, direct din piață.

Unde e mai ieftin, mai proaspăt, mai plăcut și unde se leagă prietenii de-o viață.

Fiecare dintre noi avem un vânzător dintr-o piață în care avem încredere, de ani de zile, de unde cumpărăm brânză, ouă, lapte proaspăt.

Cu toții am legat o prietenie cu o bătrânică sau cu un gospodar de prin Vidra sau alte comune limitrofe, care aduc la piață marfă mai curată, fără chimicale sau, oricum, nu în exces.

Lovitură dată românilor prin măsură ucigătoare de a închide piețele, în loc să creeze circuite și să stabilească reguli sanitare, devoalează nu doar amatorismul guvernului PNL Orban, ci și ruperea de viață reală.

Desprinderea totală de suferință din această perioada a oamenilor, lipsa oricărui sentiment de îngrijorare față de ei, tratarea tuturor românilor că pe niște scavi. Așa ne conduce acum Orban.

Guvernanții se poartă superior și crâncen cu românii.

Relația este de șef despotic și subaltern bun de maltratat.

Această stare de fapt trebuie să înceteze urgent!”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ