New York Times a scris despre scandalul ”Băsescu: Ponta, fost ofițer acoperit SIE”

Saturday, 01 November 2014, 14:10, Sursă: REALITATEA.NET

Ziarul New York Times relatează despre acuzaţiile formulate în timpul campaniei pentru prezidenţiale de către Traian Băsescu la adresa lui Victor Ponta privind statutul acestuia de fost ofiţer al SIE, într-un articol în care se vorbeşte şi despre Robert Turcescu, Elena Udrea şi Teodor Meleşcanu.

Adaugă părerea ta

Autorul articolului, Andrew Higgins, citează declaraţia premierului Ponta în care acesta relata cum şi-a "dezamăgit" copilul de 10 ani când i-a povestit că, în ciuda acuzaţiilor furibunde din timpul campaniei, el nu este un James Bond român. În articol se precizează că acuzaţiile preşedintelui Băsescu au provocat reacţii numeroase în mediul politic şi jurnalistic din România. De asemenea, este citat Robert Turcescu, prezentat ca un "jurnalist proeminent de televiziune" care şi-a "şocat" colegii cu anunţul potrivit căruia a fost agent sub acoperire. "Suntem obsedaţi de spioni", spune Turcescu, citat în articol.

New York Times relatează că revoluţia din 1989, "sângeroasă şi controversată", a lăsat "pe poziţii" o amplă reţea de ofiţeri şi colaboratori ai Securităţii, ale căror conexiuni şi al căror acces la informaţii compromiţătoare i-au făcut extrem de puternici în era post-comunistă. 

 Mai multe pe Mediafax