Orban, negocieri cu UDMR și USR, la Palatul Victoria

Tuesday, 11 February 2020, 07:28 Sursă: realitatea.net

Negocierile vizează declanşarea alegerilor anticipate. Şeful Executivului a declarat, luni, că liberalii vor face toate demersurile necesare şi vor încerca să ajungă la o înţelegere pentru declanşarea alegerilor anticipate.

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat, după consultările de la Cotroceni, că susţine scenariul declanşării alegerilor anticipate şi va vota împotriva învestirii lui Ludovic Orban.

UDMR susţine alegerile anticipate. Formaţinea este însă profund nemulţumită de OUG privind alegerilor locale care schimbă regulile jocului şi afectează UDMR.

PSD şi-a schimbat strategia. Ia în calcul posibilitate de a nu se împotrivi alegerilor anticipate. Marcel Ciolacu a declarat că social – democraţii nu se tem de anticipate.

Se impotrivesc alegerilor anticipate PMP, ALDE şi  minoritățile naționale, altele decât cea maghiară.

PMP  a declarat că alegerile anticipate sunt „un capriciu politic". Eugen Tomac consideră că anul acesta este unul pierdut pentru a implementa proiectele de care românii au nevoie.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că soluţia alegerilor anticipate i se pare nepotrivită, deoarece ar avea consecinţe negative în plan politic şi economic, iar timpul câştigat faţă de un scrutin la termen ar fi nesemnificativ.

Grupul minorităţilor naţionale nu doreşte alegeri anticipate şi va susţine prim-ministrul propus de preşedintele Klaus Iohannis, a informat deputatul Varujan Pambuccian, după consultările cu şeful statului de joia trecută.

Liderul Pro România, Victor Ponta, declara, la rândul său, că desemnarea lui Ludovic Orban pentru funcţia de prim-ministru este "o chestiune neserioasă". El este convins că propunerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis nu va fi votată în Parlament.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-11 08:45:59
David Monea

Votați PNL sa ajungă la toamna la 15/20% ca NU merita mai mult! Este o adunătura de indivizi fără legături cu România reala.!!!! Vi și ne spun cu nonșalantă vedem dacă mărim pensiile ( de fapt punctul de pensie ȘI NU PENSIA CALCULATA )in funcție de evoluția economică. Mai Ludovic al XVI-le-a , in economie și in politica NU merge stai sa vedem !!!! Nu sunteți bun, plecați cu toții!!!! Vor veni alții care știu sa gestioneze atât politic cât și economic.!!!!!

2020-02-11 10:36:34
borfasi

Omul asta e total aiurea,nu are niciun program decat sa taie pana si gardurile dela tramvaie.Sa creada el ca-l mai voteaza cineva.....

2020-02-11 10:36:40
Paine si circ in Romanica

Oare un evreu ar vota sa fie condus de un arab? Sau un arab de un evreu? Oare nemtii ar vota un ungur in conducere? Sau ungurii ar alege presedinte un roman? Dar francezii ar alege presedinte un marocan? Italienii un tigan romanesc? Japonezii un chinez? Rusii un mongolez? Oare de ce Neamul Mamaligarilor cu 2 picioare aleg sasi, unguri, evrei sa-i conduca? S-a terminat neamul romanesc? Vor sa fie condusi de minoritati de prosti ce sunt si se mira de ce fac toate popoarele bascalie de ei, prostia s-a acumulat in Romania si a incins o hora mare si dansul pinguinului a devenit imn national pe acorduri de Salam si Guta maimuta. Toti tuicarii ajung Primministri si Presedinti!? Ce cauta borhotul asta Orban ministru? Romania a ajuns de risul Europei, Bulgaria ne da clasa in scurt timp cu pacalicii astia minoritari aflati la conducere.

Alte articole din: POLITICĂ