Năstase, replică dură pentru Băsescu: ,,Suferă de Alzheimer''

Wednesday, 24 July 2019, 08:12 Sursă: REALITATEA.NET

Adrian Năstase răspunde tranșant atacului lansat de Traian Băsescu la Realitatea TV. Fostul premier spune că Băsescu suferă de Alzheimer, după ce fostul președinte i-a reproșat că a modificat Constituția pentru a mări la 5 ani mandatul președintelui și a da putere deplină Curții Constituționale. 

Adaugă părerea ta

,,S-a facut o mare greșeala și marele jurist Adrian Năstase trebuie să și-o reproșeze că el a facut doua prostii majore în această Constitutie, gândindu-se ca va fi președinte dupa Ion Iliescu în 2004. A facut mandatul de președinte 5 ani și al doilea lucru, a doua eroare pe care a facut-o în prima Constituție, deciziile Curtii Constitutionale puteau fi înfrânte de Parlament cu doua treimi, era un sistem de control pe Curte, Adrian Nastase l-a scos, nu știu ce l-a inspirat ca mare jurist'' a declrata la Realitatea TV fostul președinte.

Imediat, Adrian Năstase i-a răspuns tranșant fostului președinte Băsescu, cu o postare pe blogul său.

 „ 'Marele jurist' îi răspunde lui 'Alzheimer'. Sunt tot mai convins că Băsescu suferă de Alzheimer. E de înțeles. Atâția ani în regimul comunist, apoi în regimul mafiot. În ceea ce privește mandatul prezidențial de 5 ani, amendamentul respectiv a fost depus de senatorul Iorgovan, împreună cu grupurile parlamentare PD și PNL!!! Intenția era de a separa 'locomotivele' PSD de alegerile parlamentare. Am mai explicat faptul că această inițiativă nu a fost a mea'', scrie fostul premier PSD. 

Cât despre puterea dată Curții Constituționale, Năstase notează.

,,Eliminarea atribuției Parlamentului de a cenzura cu 2/3 din voturi deciziile CCR, această propunere a aparținut partidului lui Băsescu!! Puteți citi declarația lui Emil Boc din plenul Parlamentului în sedința Camerei Deputaților din 18 iunie 2003, la dezbaterile referitoare la revizuirea Constitutiei”, a mai scris Adrian Năstase pe blogul său.