MTS: Patrimoniul cluburilor sportive şi taberelor pot trece la autorităţile locale prin HG

Friday, 14 March 2014, 20:12 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Prezent, vineri, la Vaslui, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS), Cristian Cosmin, a afirmat că ministerul nu a renunţat la ideea transferului patrimoniului cluburilor sportive şi ale taberelor în administrarea autorităţilor locale odată cu declararea Legii descentralizării ca neconstituţională, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În acest sens, o soluţie ar fi emiterea de hotărâri de guvern pentru transferul fiecărui obiectiv în parte, deşi secretarul de stat Cristian Cosmin crede că este o procedură greoaie.

"În momentul de faţă, transferul acestor obiective, prevăzut în Legea descentralizării, este blocat. Însă, patrimoniul cluburilor şi taberelor poate trece la autorităţile locale şi prin hotărâri de guvern. Cred că ar fi o şansă, deşi eu nu aş merge pe punctualitate. Prin descentralizare, ar merge mult mai uşor. Transferul cluburilor sportive şi a taberelor ar ajuta foarte mult comunităţile locale. Nu ne dorim să ţinem la centru nişte clădiri pe care le vedem foarte rar. Noi nu prea putem să le susţinem, pe când comunităţile locale pot accesa şi programe cu finanţare europeană", a declarat, vineri, secretarul de stat în MTS, Cristian Cosmin.

Potrivit Legii descentralizării, declarată însă neconstituţională, mii de clădiri şi terenuri sportive, tabere şi săli ale sporturilor din toate judeţele ţării ar fi urmat să treacă din patrimoniul MTS în administrarea autorităţilor locale, respectiv primării.

Secretarul de stat în MTS, Cristian Cosmin, a fost prezent, vineri, la Vaslui pentru a vizita baza sportivă a municipiului Vaslui în vederea finanţării unor obiective.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri