Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader, amânată din nou

Wednesday, 10 April 2019, 09:15 Sursă: REALITATEA.NET

Moțiunea împotriva lui Tudorel Toader a fost amânată din nou, anunță Realitatea TV. 

”Am citit o știre în presă, chiar nu știu cine este cel care a zis, prin care am aflat că proiectele de lege vor fi reluare în procedură parlamentară și asta este calea de urmat. După cum știți, o lege poate fi adoptată mai repede decât o Ordonanță de Urgență, dacă este în procedură de parlamentară de urgență ”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat despre afirmaţia preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, conform căreia ministrul Justiţiei "i-a păcălit pe toţi", Tudorel Toader a spus: "Este o afirmaţie cam severă, iar eu nu îmi permit să dau un răspuns pe măsură. Pentru că nu îmi permit. Nu cred că e necesar să explic eu, necesar e să explice dânşii".

Tudorel Toader a ajuns la Senat la ora 14:00, când ar trebuii să aibă loc dezbaterea și votul pe moțiunea simplă.

Însă, dezbaterea și votul de astăzi ar urma să fie amânate, din cauza absenţei mai multor senatori.

Potrivit unor surse citate de Realitatea TV, votul privind moţiunea simplă nu va avea loc miercuri. Moţiunea simplă „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Tudorel Toader”, a fost depusă de PNL şi USR la două săptămâni după ce deputaţii au respins un demers similar al Opoziţiei la adresa ministrului Justiţiei.

Moţiunea simplă „Justiţia, victimă sigură în mâinile lui Tudorel Toader” a fost depusă de PNL şi USR.

Senatorul PSD, Claudiu Manda, a afirmat, marți seară, la un post de televiziune, că ședința ar putea fi reprogramată dacă nu există cvorum.

De asemenea, acesta i-a cerut demisia ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe care l-a criticat pentru că nu dă ordonanță de urgență pe Codul Penal, proiect pe care și l-a asumat în fața Comitetului Executiv al PSD.

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc, a anunțat că, miercuri, la moţiunea simplă care îl vizează pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, fiecare senator PSD va vota conform propriei conştiinţe, el subliniind că există foarte multe nemulţumiri ale senatorilor social-democraţi la adresa ministrului.

Dragnea și Dăncilă joacă ping-pong, iar mingea este remanierea lui Tudorel Toader. După ce președintele PSD a anunțat că decizia îi aparține strict premierului, marți Dăncilă a anunțat că subiectul va fi discutat în Comitetul Executiv al partidului, așa cum s-a întâmplat de altfel cu toate remanierile de până acum.

„Suntem guvern politic, suntem susţinuţi politic şi este foarte bine ca aceste discuţii să le avem în cadrul politic, în cadrul Comitetului Executiv Naţional. După ce vom lua această decizie, voi ieşi public şi am să o comunic”, a menţionat premierul.

Ședința Comitetului Executiv al PSD pentru remanierea Guvernului, anunțată de Dragnea, se amână

Conducerea PSD amână pentru săptămâna viitoare ședința Comiteului Executiv, au declarat, pentru Hotnews.ro, surse din interiorul partidului. Amânarea ședinței are loc în contextul în care, la Sent, se discută moțiunea simplă împotriva lui Tudorel Toader. Potrivit surselor citate, senatorii PSD vor vota în favoarea demersului Opoziției. Președintele PSD, Liviu Dragnea anunțase la sfărșitul săptămânii trecute că este necesară cât mai curând o ședință a Comitetului Executiv pentru reorganizarea Guvernului.

"Este o săptămână încărcată, cu multe evenimente și în Parlament și în teritoriu, cu mitingul PSD programat la Craiova. Nu este timp de CEX, în plus să vedem ce se întâmplășți cu moțiunea simplă împotriva lui Toader. Mulți parlamentari sunt nemulțumiți de Tudorel Toader și ne așteptăm să fie adoptată moțiunea", au explicat sursele citate.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat vineri un atac la adresa premierului Viorica Dăncilă și a ministrului Justiției, Tudorel Toader, pe fondul nemulțumirilor față de refuzul Guvernului de a adopta ordonanța de urgență de modificare a codurilor penale.

Dragnea se spală pe mâini de OUG-urile pe Justiţie şi de Tudorel Toader

Biroul Permanent Național al Senatului a decis luni să amâne până miercuri moțiunea impotriva lui Tudorel Toadear, din cauza lipsei de cvorum. Moțiunea simplă inițiată de PNL ar putea fi votată miercuri, în cazul în care nu se vor mai înregistra absențe în rândul parlamentarilor PSD și PNL.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ