Surse: PSD pregătește un miting uriaș de susținere a lui Dăncilă

Friday, 18 May 2018, 18:08 Sursă: REALITATEA.NET

Miting PSD. Social-democrații ar pregăti un miting uriaș de susținere a prim-ministrului Viorica Dăncilă, ca urmare a plângerii penale depuse de președintele PNL, Ludovic Orban, pe numele acesteia, potrivit unor surse Realitatea TV.

Adaugă părerea ta

Miting PSD. Unii social-democrați spun că nu au fost încă informați cu privire la intenția de a se organiza o manifestație de susținere a premierului Viorica Dăncilă. Alții, însă, spun că știu de acest miting.

Motivul care i-a determinat pe politicienii PSD să se gândească să aducă susținători din provincie în București pentru acest miting ar fi plângerea depusă de liderul PNL, Ludovic Orban, la Parchetul General, pe numele Vioricăi Dăncilă și al lui Liviu Dragnea în care îi acuză de ”înaltă trădare”.

Liberalii au depus joi o plângere penală pe numele premierului Viorica Dăncila și al lui Liviu Dragnea, printre acuzații numărându-se și cea de "înaltă trădare" și ”uzurpare de funcții”. 

Celelalte acuzații aduse Vioricăi Dăncilă sunt: uzurparea funcției publice, divulgare de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte președintelui României în scopul ascunderii săvârșirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului.

La scurt timp, Ludovic Orban a anunțat că a depus această plângere pentru a sesiza lucruri grave. ”O sa va spun din capul locului că această sesizare este facuta în calitate de cetățean al Romaniei, și am facut acest demers pentru a sesiza lucruri grave. Ce se intampla riscă să distrugă orice urma de credibilitate a României, risca sa dinamiteze punți, de asememnea, riscă sa puna în pericol interese fundamentale ale Romaniei. Asta e firea mea, nu am putut sa stau sa vad cum România este făcuta praf. Am depus această sesizare pentru că eu cred că cineva trebuie să cerceteze aceste fapte, eu nu sunt procuror”, a spus Ludovic Orban, la Iași.

Plângere penală depusă de PNL pe numele Vioricăi Dăncilă și al lui Dragnea. Orban, prima justificare