Coronavirus - România: 113589 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mircea Duşa, după ce a zburat alături de ambasadorul SUA, cu avion F 16: A fost interesant

Friday, 16 October 2015, 12:59 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Apărării, Mircea Duşă, a declarat, după zborul făcut cu un avion F16, care a adurat aproximativ 40 de minute, că a "fost foarte bine", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"A fost foarte bine. Eu am zburat cu avioane MiG 21 LanceR. Împreună cu domnul ambasador Klemm am făcut un zbor interesant cu avionul F16. Am văzut dibăcia piloţilor din SUA, dar şi a celor români care ne-au însoţit cu trei avioane MiG. Eu, fiind obişnuit cu avionul MiG 21, care are aceeaşi avionică precum F16, mi-am dat seama cu ce viteză am zburat, la câte picioare înălţime. A fost interesant zborul", a spus Duşa, adăugând că a zburat la o înălţime de 8.000 de picioare, după care a coborât la 4.000 de picioare. Duşa a spus că a făcut, joi, o vizită medicală, pentru a putea zbura cu avionul F16 şi a trecut testele "cu brio"

 La rândul său, ambasadorul Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat că a zburat pentru prima oară cu un avion F16, având parte de o experienţă "extraordinară".

"Aceste avioane sunt fantastice, ne-au arătat o fracţiune din capabilităţile lor, dar a fost o experienţă minunată. Le sunt recunoscător ministrului Duşa, forţelor aeriene române şi celor din Garda Naţională a statului Alabama, pentru această oportunitate", a spus Klemm.

Pilotul Clarence "Ski" Borowski, care a pilotat avionul în care s-a aflat ambasadorul SUA, a spus că zborul a fost "minunat", iar Klemm "s-a comportat bine în aer".

"A fost foarte bine. A fost primul civil cu care am zburat şi căruia nu i s-a făcut rău. Este o persoană rezistentă", a spus pilotul.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ