Ministrul Muncii taie în carne vie: "Vor răspunde pentru această decizie"

Saturday, 14 December 2019, 08:52 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că managerii din Inspecţia Muncii şi inspectorul şef vor răspunde pentru decizia de a achita datorii restante, rămânând astfel fără bani de salarii.

Totodată, managerii vor trebui să dea socoteală pentru că au decis să plătească salarii diminuate angajaţilor.

Violeta Alexandru a fost întrebată de ce nu a ştiu despre situaţia de la Inspecţia Muncii şi a răspuns: ”Şi eu aş fi vrut să ştiu de situaţie, dacă şeful Inspecţiei Muncii şi-ar fi respectat fişa postului şi ar fi comunicat cu mine, aşa cum a comunicat, de altfel, în fiecare zi pe o multitudine de alte subiecte”.

”Nu vreau să speculez. Mi-am exprimat cu fermitate îngrijorarea faţă de această situaţie creată şi mă bucur să văd că întreg Cabinetul are disponibilitate şi premierul, bineînţeles, pentru a găsi soluţii pentru angajaţi.

Deciziile pe care inspectoratele teritoriale de muncă le-au luat, în sensul de a plăti un salariu diminuat, le-au luat pentru că sunt ordonator terţiar de credite şi pot lua asemenea decizii.

Vor răspunde pentru această decizie cu privire la care domniile lor şi cel care îi coordonează la nivel naţional, respectiv inspectorul şef, şeful Inspecţiei Muncii ar fi avut datoria să ne aducă la cunoştinţă şi să deschidă o discuţie despre ce potenţiale soluţii putem găsi”, a adăugat ministrul Muncii, potrivit news.ro.

Violeta Alexandru a precizat că situaţia s-a creat strict din vina inspectorilor şefi: ”Subliniez faptul că situaţia care s-a creat la Inspecţia Muncii, respectiv în bugetele deconcentratelor, este o situaţie creată chiar de deciziile manageriale luate la acest nivel".Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-14 10:55:28
Si daca erau neplanificate , tot se plătesc datoria ii sfntă precum apa sfințită,bre.

Si unde-i baiul ,nu ne achităm datoriile la rând ?Daca nu ar fi bani,nu s-ar face datorii,dar daca sunt ... dar ministrul dă solutii,găsiti banisă va achitati de datorii si de salarii.Legal

2019-12-14 17:55:10
Paine si circ in Romanica

Baba asta ONG-ista vine ministru din zona de gargara de pe Fuckbook, asa stiu ei sa schimbe un sef de la ISC. Fara gargara Romanica nu exista....

Alte articole din: Ultimele Stiri