Ministrul Internelor, Marcel Vela, despre '10 august': Este exclusă implicarea altor politicieni decât din PSD

Friday, 20 December 2019, 17:54 Sursă: realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a declarat vineri că este exclusă implicarea altor politicieni decât din PSD în evenimentele din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei.

"Dreapta, dacă ne referim probabil la spectrul politic, nu are nicio legătură cu această problemă gravă care s-a întâmplat în 10-11 august dintr-un motiv foarte simplu: la guvernare era PSD-ul, domnul Liviu Dragnea conducea toată România, doamna Carmen Dan era ministrul Afacerilor Interne şi subalternii domniei sale erau în Piaţa Victoriei (...). Eu sunt autentic de dreapta, sunt membru al PNL din 1990 şi eram şi senator la Comisia de apărare în 10 august. Nu am avut nicio legătură vizavi de spectrul din dreapta, eu fiind la vremea respectivă senator şi preşedinte al Comisiei de apărare din Senat. Este exclusă implicarea unor politicieni, alţii decât din PSD şi o să vedeţi probabil la finalul anchetei", a afirmat Vela.

Precizarea ministrului de Interne a survenit unei întrebări care viza afirmaţii ale viceprimarului Capitalei Aurelian Bădulescu, potrivit căruia '10 august este născut practic atât din stânga, cât şi din dreapta. Mişcările de stradă se leagă de dreapta, însă intervenţia se leagă de stânga".

Cât priveşte audierea fostului ministru al Internelor Carmen Dan la DIICOT privind evenimentele din 10 august 2018, Vela a spus că este o audiere care "va face multă lumină în acest caz".

"Nu vreau să analizez activitatea magistraţilor, dar este o audiere care, presupun eu, va face multă lumină în acest caz. Sunt ministru de Interne, nu pot să-mi dau cu păreri despre momentul unei convocări, unei citaţii", a mai spus ministrul.

Întrebat dacă desecretizarea raportului convorbirilor jandarmilor de la evenimentele din 10 august vor aduce clarificări, Vela a răspuns că da.

"Îmi place să cred că da, drept dovadă că s-au supărat foarte mulţi că l-am desecretizat. Mulţi care stăteau foarte liniştiţi până la desecretizare", a punctat Vela. 

Sursa: agerpres.ro

 
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2019-12-20 19:25:50
Paine si circ in Romanica

Evident....

2019-12-20 19:44:53
Slovenia

Nu e nimeni chiar asa naiv, nene ministrule sa nu vada ca, printre altii, pana si seful tau Johannis a iesit la o manifestatie ante 10 august, dar cu acelasi scop. Sa darame guvernul. Asa ca las-o balta.

2019-12-20 19:56:47
Constantin Gadea

PREA MULTE DERAERI DE TRENURI, PREA MULTE INCENDII, PREA MULTE CATASTROFE NEEXPLICATE CA IN APUSENI, CA IN SUTGHIOL, CA IN COLECTIV, CA IN CARACAL. PARTE DIN ELE SUNT CU CERTITUDINE ACTIUNI CRIMINALE COMANDATE. PAREREA MEA. NU AR FI RAU SA REINTRODUCEM SERVICIUL MILITAR OBLIGATORIU.

2019-12-20 20:07:52
Paine si circ in Romanica

Foamete mare bate la usa PNL, mai ca o scoate din balamale. Se cer functii care permit angajarea prin implant a membrilor PNL rupti in gura dupa 7 ani de anorexie. S-au cheltuit banii sponsorilor si acum se cere profit. Ce sa mai vorbim despre organizare de concursuri pentru ocuparea posturilor.... doar vorbe goale pentru prostimeade votaci de pe Fuckbook. Nu este timp de concursuri, se merge pe metoda implantului rapid acum cat mai sunt pe val si oamenii nu-si dau seama ca iar au fost creduli si mintiti grosolan pentru voturi.

2019-12-20 21:15:47
vasiled

Chiar asa? Manânci ce nu trebuie! Chiar nu a fost implicata opozitia?

Alte articole din: Ultimele Stiri