Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul de Interne: ”10 august a fost plănuit”

Friday, 13 December 2019, 13:20 Sursă: realitatea.net

"Există o legătură între politicieni şi intervenţia jandarmilor la protestul Diasporei." O spune ministrul de Interne, Marcel Vela, care însă a refuzat să nominalizeze actorii principali în cazul "10 august". Vela a promis în schimb măsuri împotriva şefilor din Jandarmerie care au întârziat desecretizarea documentelor legate de protestul din Piaţa Victoriei.

Marcel Vela a mai spus că se va verifica de ce nu s-a făcut desecretizarea. ”Probabul stenogramele vor fi făcute publice”, a completat acesta. 

Marcel Vela a afirmat,, joi seara, că va propune premierului schimbarea unor șefi din Jandarmerie. Anunțul a fost făcut după ce ministru a citit raportul desecretizat al protestelui din 10 august. 

Acesta a spus că nu mai poate avea încredere în acele persoane. 

„A fost o pregătire minuțioasa a intervenției, astfel încât să se creeze o stare de conflict. Democrația a avut de suferit în România. După o asemenea intervenție se pune problema dacă oamenii pot fi liberi să își exprime părerile fără să fie gazați, bătuți. (...) Jandarmii care au aruncat gaze lacrimonegene nu aveau măști la ei, situația fiind și pentru ei neplăcută, disperată. Când ești într-o situație de adrenalină maximă, gândești emoțional. (...) Părerea mea este că în ziua de 10 și 11 august anumiți conducători din Jandarmerie au fost în legătură cu politicieni, astfel încât și Jandarmeria și protestatarii au fost tabloul complet pe care îl avem în față și eu, ca și ministru al afacerilor Interne, am avut ca prioritate desecretizarea Raportului din 10 și 11 august”, a spus Vela, la un post TV de știri.

Ministrul de Interne Marcel Vela a cerut în urmă cu câteva săptămâni, conducerii Jandarmeriei Române, ca unităţile care au clasificat convorbirile prin sistemul radio de la protestul 10 august 2018 să le declasifice, iar volumul de comunicaţii din acea noapte a fost transmis procurorilor.

Raportul 10 august al MAI este deja desecretizat și se află la dosarul de la DIICOT.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ