Ministru ALDE, către deputat PSD, după ce a trecut Codul Penal: ”Unde e șampania?”

Wednesday, 04 July 2018, 20:04, Sursă: REALITATEA.NET

Coaliția de guvernare a răsuflat ușurată după ce Codul Penal a trecut de Camera Deputaților. Drept dovadă, Grațiela Gavrilescu (ALDE) i-a spus lui Mircea Drăghici (PSD): "Unde e șampania?"

Adaugă părerea ta

Episodul a fost relatat de Catalin Drulă(USR), pe pagina sa de Facebook:

”Grațiela Gavrilescu (ALDE) către Drăghici (PSD): "Unde e șampania?", a scris Drulă, pe Facebook, în timpul ședinței de plen.

Victorie la limită pentru PSD: Codul Penal a trecut de Camera Deputaților cu 167 de voturi ”pentru”, 97 ”împotrivă”, 19 ”abțineri”. Erau necesare 165 ca să treacă, prin urmare, PSD a avut două voturi peste limită. Astfel, întrucât de la PSD au lipsit 6 deputați, Codul Penal a trecut cu 9 voturi ”pentru” de la minorități, și cu un vot de la PMP. Klaus Iohannis și Opoziția a anunțat că îl vor contesta la CCR. În schimb, Liviu Dragnea a explicat de ce a dus această luptă pentru a modifica Codul Penal:  ”Eu nu vreau să plec ca prostul din această viață și din această funcție. Vreau să duc această luptă până când sper că fiecare român să știe că poate avea încredere în Justiție. Nu cred că o să scap, dar vreau să știu că lăsăm o țară mai bună când termin acest mandat”.