Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Guvernul Ludovic Orban 3 a trecut de votul plenului

Saturday, 14 March 2020, 08:36 Sursă: Realitatea.net

UPDATE: Potrivit Realitatea PLUS, 286 de parlamentari au votat "pentru", 23 "impotriva", dar a existat și o abținere. 

Audierea candidaţilor propuşi pentru funcţia de ministru s-a făcut de la ora 9:00 până la ora 11:00 prin videoconferinţă, din sala Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

UPDATE Avize Guvernul Orban 3:

1. Bogdan Gheorghiu - ministrul Culturii POZITIV
2. Virgil Popescu - ministrul Economiei - POZITIV
3. Ionut Stroe - ministrul Tineretului si Sportului - POZITIV
4. Monica Anisie - ministrul Educatiei - NEGATIV
5. Bogdan Aurescu - ministrul de Externe - POZITTIV
6. Marcel Bolos - ministrul Fondurilor Europene -POZITIV
7. Violeta Alexandru - ministrul Muncii - NEGATIV
8. Nicolae Ciuca - ministrul Apararii - POZITIV
9. Marcel Vela - ministrul de Interne - POZITIV
10. Lucian Bode - ministrul Transporturilor -POZITIV
11. Adrian Oros - ministrul Agriculturii - POZITIV
12. Costel Alexe - ministrul Mediului - NEGATIV
13. Catalin Predoiu - ministrul Justitiei -NEGATIV
14. Victor Costache - ministrul Sanatatii - NEGATIV
15. Ion Stefan - ministrul Dezvoltarii - NEGATIV
16. Florin Citu - ministrul Finantelor - NEGATIV

Conform documentelor depuse la Parlament şi publicate pe site-ul Camerei Deputaţilor, lista Cabinetului Orban III este formată din miniştrii actuali. De asemenea, programul de guvernare este cel actual.

Primul ministru audiat este Bogdan Gheorghiu, propus din nou la Ministerul Culturii. Ultimul ministru audiat va fi Florin Cîţu, propus din nou la Ministerul Finanţelor.

De la ora 11:00 este programată procedura de vot cu bile. Votul se va desfăşura în sala Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. 
Parlamentarii vor intra pe rând în sală. Senatorii vor fi primii care vor vota. Se vor organiza grupuri de aproximativ 20 de parlamentari care vor vota în decurs de 15 minute. În sala de vot vor fi prezenţi permanent chestorul care înmânează bilele şi secretarul care consemnează prezenţa parlamentarilor la vot.

Conducerea Parlamentului a stabilit că va fi modificat regulamentul şedinţelor comune, astfel încât parlamentarii să poată, pe viitor, să voteze electronic, securizat, în situaţii excepţionale.

Presa nu va avea acces în Palatul Parlamentului.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier. El a avut consultări, prin sistem teleconferinţă, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare. 

"Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban şi, în consecinţă, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru poziţia de prim-ministru al Guvernului", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Reamintim că premierul interimar Ludovic Orban, preşedinte al PNL, a anunţat, tot vineri, într-o conferinţă de presă, că se va autoizola, în urma confirmării infecţiei cu coronavirus în cazul senatorului liberal Vergil Chiţac, cu care s-a aflat în contact întrucât acesta a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL. De asemenea, toţi membrii BPN al PNL şi senatorii liberali au intrat în izolare la domiciliu. 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-16 11:08:52
Hahahaha, care medici !??? Nu toti au fost injurati !!!

Tovarashe ginerica minte mica, vreti sa spuneti ca incompetentul, coruptul, tilharul, mincinosul de ieri si de azi, va deveni miine competent, cinstit si empatic !??? Sau ca d-voastra veti fi uitat ca aveti dosare de mita !???

Alte articole din: POLITICĂ