Mike Tyson, în Parlament: "Politica, neplăcută". Ce spun deputaţii şi senatorii despre vizită

Wednesday, 05 October 2016, 16:50 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Mike Tyson a venit pentru prima dată la Bucureşti şi a vrut să viziteze Palatul Parlamentului. A fost aşteptat chiar la intrare de senatori şi de consilieri parlamentari. Flancat de gărzi de corp, a fost destul de greu de ajuns în preajma fostului campion mondial. Cu toate acestea, senatorii şi consilierii parlamentari au reuşit să-i smulgă câteva cuvinte şi chiar autografe. Nici incidentele nu au lipsit. Gărzile de corp ale fostului pugilist au bruscat jurnaliştii şi le-au restricţionat accesul în anumite săli ale Parlamentului.

 

 

Vizita a început la Senat, unde pugilistul a avut parte de o primire oficială făcută de un grup de senatori care în aşteptarea sa au căzut de acord asupra faptului că Tyson este un exemplu de reintegrare în societatea americană şi că liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, prin declaraţia sa cum că invitaţia adresată fostului campion nu face cinste Legislativului, contestă unui condamnat dreptul de a se reintegra după ispăşirea pedepsei.

Tyson s-a declarat impresionat de clădirea Palatului Parlamentului, despre care a spus că este ''uimitoare''. El a afirmat însă că ''politica este neplăcută'' şi a refuzat să confirme dacă îl susţine pe Donald Trump în cursa pentru alegerile prezidenţiale din SUA. Pugilistul a fost escortat de gărzi de corp şi a grăbit pasul pentru a se îndepărta de reporterii care l-au însoţit pe parcursul vizitei care nu a fost lipsită de situaţii neprevăzute. Nu de puţine ori Tyson a fost direcţionat greşit, iar membri din staff-ul său şi-au manifestat indignarea folosind un limbaj licenţios.

Tyson nu a putut vizita sala de plen a Senatului pentru că era închisă, însă a avut acces în sala de plen a Camerei Deputaţilor şi a aruncat o privire şi în una dintre sălile incluse în traseul de vizitare al Camerei Deputaţilor, sala Nicolae Titulescu, scrie Mediafax

În încercarea de a-i oferi lui Tyson intimitate, gărzile de corp au îmbrâncit reporterii şi au încercat să le blocheze accesul în mai multe puncte. Vizita s-a sfârşit la Camera Deputaţilor, pe care Tyson a părăsit-o ''pe furiş'', departe de reporterii care îl aşteptau.

Nicolae Cristescu l-a însoţit pe Mike Tyson în timpul vizitei şi a apreciat, la final, că ''organizarea a fost un succes''. Cât priveşte problemele penale ale fostului campion mondial, Cristescu a afirmat că ''până la urmă nu ne interesează, sunt problemele lui şi chiar nu ne interesează''.

Mike Tyson a fost acuzat că a violat o tânără şi a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare, executând doar trei.

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, că invitaţia care i-a fost adresată fostului campion nu este "onorantă pentru instituţia Parlamentului" şi că "îi pare rău'' de această situaţie.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri