Coronavirus - România: 121235 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mihai Sturzu, după ce l-a criticat pe Dragnea: Mulţi m-au întrebat ce m-a apucat la Congresul ăsta

Monday, 19 October 2015, 22:00 Sursă: REALITATEA.NET

Preşedintele TSD a precizat că i se pare nedrept ca membrii PSD sunt catalogaţi drept "comunişti":

"Foarte multă lume m-a întrebat ce m-a apucat la Congresul ăsta. Păi dacă nu la Congres, atunci când? Eu am început discursul meu de la organizaţia pe care o am lângă mine, TSD. Nu mi se pare corect, eu cred că avem o problemă de percepţie publică, atunci când suntem asociaţi cu comunsimul. Acum eu nu cred că tinerii de 19-20 de ani au cititi Marx sau Engels. Sau Operele Complete ale tovarăşului Ceauşescu.  Este un zid pe care l-am construit în ani de zile şi acest zid ne dă un handicap. Miza mea a fost să ne ducem în miezul acestei probleme. Am şi eu prieteni care nu sunt din partid, na. Şi mi-au dat de înţeles după alegerile de duminică(alegerea lui Dragnea preşedinte PSD), iar s-a procedat ca în comunism, candidat unic. Şi am zis, uite, ce am crezut noi că este unitate, este de fapt, comunism", a afirmat Sturzu.

Acesta a mai adăugat că în discursul de la Congres a încercat să aducă argumente:

"Iar la Congres, propunerea mea era să invalidăm alegerile. Era foarte simplu. Cam asta a fost esenţa discursului meu. Am spus că PSD trebuie să dea nişte răspunsuri tinerilor, dar haideţi să spunem dacă este normal ca religia să facă parte din trunchiul comun, copiii să primească absenţe, iar cultura civică sau educaţia pentru sănătate să nu mai fie studiate. Eu am încercat ca un om tânăr să aduc argumente. Iar faptul că eu am cerut dezbatere pentru stânga progresistă a părut ca un atac.  Domnule, progresul vine din dezbateri, niciodată progresul nu va veni din unanimităţi tăcute", a spus Sturzu, la Realitatea Tv.

Pe de altă parte, Sturzu a mai spus că el avea o relaţie mai bună cu Victor Ponta înainte ca el să să înscrie în PSD:

"Cu Victor Ponta aveam o relaţie mult mai apropiată înainte sa fiu membru de partid. Eram aproape prieteni. Am tras în camp pentru Victor Ponta cum am putut mai tare. Am dormit in parcari. Daca mi se reproşează ca am tras pentru Victor Ponta, eu spun că am tras pentru candidatul PSD".

 


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ