Coronavirus - România: 18791 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Meleșcanu, audiat în Parlament în scandalul mutării ambasadei la Ierusalim

Wednesday, 02 May 2018, 17:59 Sursă: REALITATEA.NET

Teodor Meleşcanu a fost invitat de aleșii PNL în faţa Comisiei de politică externă din Camera Deputaților pentru a da explicaţii cu privire la decizia Guvernului de a muta Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. 

MAE, reacție oficială în cazul mutării ambasadei la Ierusalim. Primele precizări

Acum aproape două săptămâni, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat într-un comunicat remis realitatea.net, că a fost lansat un proces de analiză și evaluare pentru a reloca Ambasada României de la Tel Aviv la Ierusalim. 

”Reiterăm că prin acest demers se are în vedere un proces cuprinzător de analiză interinstituțională, cu includerea și consultarea tuturor instituțiilor și actorilor relevanți, conform Constituției și legilor în vigoare. Menționăm, totodată, că, prin inițierea acestui demers, se urmărește identificarea celui mai potrivit mod de poziționare/acțiune a României, ținând cont de ultimele evoluții în acest dosar, precum și de un proces de consultare și coordonare, consistent și aplicat, cu partenerii și aliații strategici ai României.

Subliniem, de asemenea, că obiectivele acestui proces complex sunt subsumate susținerii intereselor României. În mod tradițional, România a avut o poziție echilibrată în gestionarea dosarului israeliano-palestinian, fapt confirmat inclusiv de recunoașterea, în plan bilateral, de mai bine de trei decenii a statului palestinian.

Reamintim că poziția echilibrată este susținută inclusiv de preocuparea constantă a țării noastre în ceea ce privește comunitatea originară din România aflată atât în Statul Israel, cât și în Palestina”, se arată în comunicat.


Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ