Marko Bela, despre cazul de la Ditrău: Am picat testul

Sunday, 02 February 2020, 07:32 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Într-o opinie publicată în Transindex, Marko Bela acuză faptul că cei care nu sunt de acord cu astfel de ”campanii de ură” nu au luat atitudine sau au avut reacții întârziate.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita a deschis un dosar penal, în cazul Ditrău, pentru infracţiunile de incitare la ură sau discriminare, după ce miercuri aproximativ 200 de localnici s-au adunat în faţa primăriei, nemulţumiţi că o fabrică de pâine din localitate a angajat doi muncitori din Sri Lanka, oamenii susţinând că le este teamă ca la ei în comună să nu vină migranţi, care să le "impună cultura lor" şi să le pună în pericol siguranţa.

Peste 300 de persoane au participat, sâmbătă, la Căminul Cultural din Ditrău, la o adunare populară unde s-a discutat situaţia angajării celor doi cetăţeni din Sri Lanka la brutăria din comună. Oamenii au insistat că nu vor emigranţi în satul lor, iar primarul a plâns.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-02-02 08:12:49
Paine si circ in Romanica

Din cauza ca neamul mamaligarilor prosti romani este slab, dobitoc, imbecil si multe alte epitete de genul asta, s-a creat o enclava xenofoba, rasista exact in mijlocul Romaniei. De ce? Pentru ca este PERMIS?!? In Romania de azi dominata de mamaligi pe 2 picioare cu suflete de sclavi unde Presedinte este un sas, Premier este un ungur iar seful SRI este un evreu cu radacini de sas, mamaligarii demonstreaza ca sunt atat de prosti incat trebuie musai sa-i conduca minoritatile altfel se da cu roatele in sus Prostia si ei ce mai fac? Nu e de mirare ca minoritatile din Ro capata valente demne de Ku Klux Klan dar in USA actiunile de genul asta se pedepsesc cu inchisoarea. Cu alte cuvinte si umbra romanului este proasta din moment ce-i conduc minoritatile.

2020-02-02 10:08:10
Viorel

Acesta este rezultatul politicii UDMR .Propagarea pana la paroxism a ideii ca romanii nu au alta treaba decat deznationalizarea magjiarilor construind ideea ca sunt bietii maghiari sub asediu.Deznationalizarea este un trend pentru toti.Acum sa isi asume liderii si rezultatul!Intoleranta cultivi ,ce credeau ca au sa culeaga.Oricum ar fi clasa politica romaneasca in ansamblu este de condamnat ca nu a reactionat responsabil.Oamenii politici trebuie sa fie mai inteligenti decat media.La noi clasa politica apartine jumatatii fara "bun simt" pentru ca nu trebuie sa fi inteligent sa prevezi aceste reactii.

2020-02-02 10:52:07
mircea

Miticii sunt nervoși, că rudele lor din străinătate nu au putut să lucreze la Ditrău.

2020-02-02 11:00:03
Moromete

Practic Marko Bela a făcut ce trebuia să fac în secunda 2 Hunor și a reușit să mai salveze din onoarea etniei. Izolarea și servirea cu biberonul mass-mediei , de tip Partidul Ceausescu Romania, al lui Viktor Orban prin care el si numai el apară patria de ”dușmani” începe să dea roade și la Ditrău ( poate nu numai). Viktor Orban mai are puțin și va spune ca și Hitler că este căsătorit cu Ungaria, între timp el și acoliții lui ajung putred de bogați.

2020-02-02 13:27:46
borfasi

Ungaria are acum un fel de Dragnea care se vrea parintele natiunii care o apara de dusmani ,numai ca este de fapt un sarlatan care joaca rolul nationalistului cand de fapt aduna averi .Ungurii ar trebui sa-si dea seama si sa-l inlature.

Alte articole din: Ultimele Stiri