Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marian Neacșu, secretarul general al PSD: Nu cred că OUG pentru amnistie este oportună

Tuesday, 11 September 2018, 21:28 Sursă: REALITATEA.NET

„Este foarte discutabil. Atâta vreme cât noi nu am stabilit, nu am decis, nici măcar nu am discutat în partid un astfel de subiect, sau nu ne-am aplecat cu foarte mare atenţie asupra lui, socotesc că nu este oportun", a declarat marţi, la Parlament, secretarul general al PSD, Marian Neacşu, întrebat dacă, în opinia sa, este oportună emiterea de către Guvern a unei Ordonanţe de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.

El a adăugat că „vom vedea ce decizie va fi luată" după o discuţie în PSD.

„Dar, în măsura în care vom discuta, vom decide, vom aprecia pe bază de argumente oportunitatea de a propune un astfel de demers, atunci vom vedea ce decizie va fi luată", a precizat Neacşu.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, duminică, că pentru el personal şi pentru formaţiunea pe care o conduce, ideea unei amnistii nu este o "iluzie juridică", precizând că trebuie o soluţie să se repare "nenorocirile cauzate de implicarea serviciilor şi procurorilor în instanţe".

"Pentru mine, ideea amnistiei nu e o iluzie juridică. Ca să discutăm foarte deschis şi tranşant. Se vorbeşte în spaţiul public de a se găsi o soluţie să se repare toate nenrocirile cauzate de implicarea serviciilor şi procurorilor în instante, aceste protocoale. Pentru mine şi pentru noi ca partid, ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Dacă premierului, ministrului Justiţiei li s-a cerut să se găsească soluţii pentru efectele acestor protocoale să fie şterse, nu trebuie să o mai lungească mult. Să se vedea posibilitatea judecătorilor fără să fie terorizaţi. Cum să creadă românul că un judecător este liber să îl judece. De aceea într-un sondaj apăruse un procent uriaş de români care credeau că pot ajunge condamnaţi fără să fie judecaţi", a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ