Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marian Munteanu, despre Brexit: Marea Britanie, un stat serios, care știe să-și apere interesele

Monday, 27 June 2016, 22:37 Sursă: REALITATEA.NET

"Marea Britanie este un stat serios, care știe să-și apere interesele, care a înțeles că felul în care a procedat birocrația bruxelleză este contra intereselor naționale. Din punctul lor de vedere eu sunt convins că au gândit. Vă aduc aminte că după ce s-a terminat al Doilea Război Mondial, la masă au stat trei persoane: reprezentanții Rusiei, Statelor Unite și Marii Britanii. Faptul că acum Marea Britanie iese din zona de grupare europeană și se reîndreaptă spre aliatul ei natural, Statele Unite, ne indică, de fapt, că au decis să se desprindă un pic de o politică europeană care a fost greșită în raport cu interesele tuturor națiunilor", a spus acesta. 

Totodată, Marian Munteanu a explicat că România trebuie să rămână în Uniunea Europeană, însă că trebuie să ia atitudine, dând exemplul Poloniei.

"Pentru că noi avem nevoie de o Europă unită, iar noi, România, vrem să fim și trebuie să fim o parte a Europei, dar o Europă în care să fie primite și respectate toate națiunile, cu drepturile lor și cu denmnitatea lor. România trebuie să rămână într-o Uniune Europeană care să respecte statele și interesele cetățenilor tuturor statelor și să nu acceptăm transformarea României într-o simplă piață de desfacere, o zonă din care să ne fie luată forța de muncă și exportată și adusă aici marfă proastă și vândută și totul dat pe nimic. Uitați-vă la exemplul Poloniei, care a luat măsuri foarte ferme în această direcție, pe care eu le salut. Dacă aș fi polonez, aș fi foarte mândru de guvernul acela. Problema este că noi nu facem și că este timpul să o facem", a susținut fondatorul formațiunii Alianța Noastră.

Marian Munteanu a explicat că România are nevoie de o altfel de "construcție" politică în acest moment, dat fiind că, potrivit acestuia, "elita administrativă" a dezamăgit.

"Uitați-vă puțin la ce se întâmplă în societatea românească. Toate întreprinderile românești cad și se prăbușesc, alea străine nu. Pleacă o treime din PIB afară din țară și nimeni nu-și pune problema oare cum se întâmplă lucrurl ăsta. Chiar am ajuns un sat fără câini. Chiar am ajuns o țară în care elita administrativă, în loc se se ocupe de protecția statului și a întregii națiuni, se ocupă de aranjamente și plimbări. Nu se mai poate tolera așa ceva. Trebuie o construcție rezonabilă, calmă, inteligentă, fără ieșiri nelalocul lor, însă cu multă fermitate", a spus fostul lider al studenților. 

"Alianța Noastră este o formațiune cu totul nouă. În interiorul Alianței sunt asociații, grupuri, persoane, inițiative, toate unite pe patru puncte fundamentale. Noi avem niște obiective foarte rapide și importante care țin de apărarea teritoriului național și a proprietății românești, apărarea întreprinderilor românești și susținerea lor, apărarea drepturilor angajaților, avem nevoie de apărarea drepturilor identitare, prin educație, cultură, și protejarea valorilor spirituale, care sunt călcate în picioare", a conchis acesta.


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ