Coronavirus - România: 110217 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marian Munteanu aşteaptă verdictul CNSAS. A colaborat sau nu cu Securitatea?

Sunday, 16 October 2016, 16:20 Sursă: REALITATEA.NET

Jurnaliștii spun că vor publica o analiză grafologică ce demonstrează că Munteanu a scris personal toate notele informative aflate la dosarul său. În direct pentru Realitatea TV, Munteanu a negat orice formă de colaborare cu Securitatea şi spune că totul este un joc politic.

Primul document despre posibila colaborare a lui Marian Munteanu cu Securitatea a apărut în anul 1991, în revista "Revanşa". Acesta era însoţit de o chitanţă care atesta plata pentru serviciile sale. Analiza grafologică realizată de CNSAS arată că Marian Munteanu a redactat cu mâna lui toate documentele din dosarul său. Lucru care ar spulbera astfel toate eforturile lui Munteanu de a se apăra, mai scrie EVZ.

"Eu nu numai că nu am turnat pe nimeni, am salvat pe cine am putut. A fost o presiune enormă faţa de colegii mei. Nu a fost vorba de nimic de genul acesta. E o mizerie care se explica prin campanie, nu au nimic împotriva mea, nu au ce să-mi facă şi nu o sa ma oprească nici cu aceste lucruri. Iar dosarul a fost contrafăcut din aprilie 1990", a spus Marian Munteanu.

Verdictul CNSAS nu va fi, cel mai probabil, unul de poliţie politică în sensul prevăzut de lege, mai precizează EVZ. Însă se va stabili semnarea unui angajament şi a unor note de relaţii cu Securitatea.

Săptămâna trecută, Marian Munteanu, invitat la Prime Time News, cerea cu vehemenţă un verdict din partea CNSAS.

 

Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ