Coronavirus - România: 430605 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marea Britanie, reacţie la ordonanţa care legiferează traseismul politic

Thursday, 28 August 2014, 17:15 Sursă: REALITATEA.NET

"Legislatia privind statutul alesilor locali este o chestiune interna a Romaniei. Cu toate acestea, asa cum am spus in numeroase alte ocazii, Guvernul britanic apreciaza ca modificarile legislative intra in competenta parlamentului ales democratic. Ordonantele de urgenta trebuie folosite pe cat de rar posibil, asa cum prevede Constitutia Romaniei", precizează ambasada MArii Britanii la Bucureşti pentru HotNews.ro.

Şi ambasada SUA se declară îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali ca în termen de zece zile să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul.

"Am auzit argumente pro şi contra ordonanţei propuse cu privire la aleşii locali. Suntem îngrijoraţi în legătură cu momentul ales. Ne-am exprimat în trecut îngrijorarea privind legiferarea unor chestiuni complexe prin ordonanţe de urgenţă şi credem că măsurile de acest fel ar trebui discutate în cadrul unui proces legislativ deschis şi transparent care permite organizarea unei dezbateri la care să poată participa liber toate partidele politice, societatea civilă şi toate părţile interesate", se arată într-o declaraţie a Ambasadei SUA remisă, joi, agenţiei MEDIAFAX, înaintea începerii şedinţei de Guvern pe agenda căreia se află proiectul de act normativ.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ