Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu, "scăpat" de coronavirus. Congresul PSD, tras pe linie moartă

Sunday, 08 March 2020, 12:52 Sursă: Realitatea.net

Peste 1.300 de delegaţi din întrega ţară erau aşteptaţi să participe la Congresul PSD. Evenimentul a fost tras pe linie moartă, însă, din cauza coronavirusului.

În realitate, însă, lucrurile par să fie umbrite de o stare de nesiguranţă care riscă să se adâncească de la o zi la alta. Tot mai multe voci semnalează incapacitatea lui Marcel Ciolacu de a lua decizii ferme şi de a se impune în partid. Pe de altă parte, liderul interimar al PSD trage tare pentru a ajunge la o înţelegere cu liderii importanţi din teritoriu, din frica unui sabotaj neprevăzut, chiar în inima partidului.

"Pe data de 21 martie este programat Congresul PSD. Am stabilit cu colegii şi urmează săptămâna viitoare să mai avem un Comitet Executiv, ca lucrurile să fie şi decise statutar. Dar marea majoritate dintre colegi au optat pentru data de 21 martie. Sperăm ca criza coronavirusului să nu ia altă amploare. Oricum suntem pregătiţi şi pentru astfel de situaţii. În cazul în care criza va lua o amploare moderată, vom face un video-congres. Tehnică mai modernă. Partidul e într-o reorganizare, chiar şi mentală, şi suntem deschişi să încercăm lucruri noi. Încercăm să schimbăm şi anumite metehne. Am avut, săptămâna trecută, această discuţie cu colegii şi marea majoritate au optat sa avem totuşi un Congres şi o conducere care trebuie să-şi asume aceste alegeri. N-am nicio problemă să-mi asum aceste alegeri, chiar dacă perioada a fost una scurtă", spunea Marcel Ciolacu, într-un interviu.

Duminică, autorităţile române, prin vocea şefului DSU, Raed Arafat, anunţau, printre măsurile impuse ca urmare a exploziei crizei generate de coronavirus pe plan local, şi pe cea a interzicerii evenimentelor cu peste 1.000 de oameni. Măsura este prevăzută până la 31 martie.

"Începând de azi (duminică, n.r.), se aprobă luarea măsurii de interzicere a oricărei activităţi care presupune participarea unui număr mai mare de 1.000 de persoane. Pentru activităţile cu un număr mai mic de 1.000 persoane, măsura va fi adoptată la nivel local pentru fiecare eveniment în parte, pe baza unei analize a riscurilor şi a tipului de activitate, cu avizul prealabil al Direcţiei de Sănătate Publică. Aceste măsuri sunt prevăzute până la 31 martie, dar pot fi prelungite în funcţie de evoluţiile la nivel european. Măsura vizează atât evenimentele publice, cât şi cele private desfăşurate în interior şi evenimentele în aer liber. E o măsură preventivă, dar necesară", a avertizat Raed Arafat. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ