Coronavirus - România: 3183 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Marcel Ciolacu: ”Cărțile sunt la președinte, e decizia lui dacă va prelungi criza”

Tuesday, 25 February 2020, 22:30 Sursă: Realitatea.NET

Întrebat cu ce mandat merge mâine la Cotroceni, președintele interimar al PSD spus că nu a terminat discuțiile cu ai săi colegi, criticând faptul că președintele Klaus Iohannis a spus că nu va nominaliza o persoană de la PSD.

”Este pentru prima dată când un președinte se autopronunță. A spus că sub nicio formă nu va accepta un premier din parte Partidului Social Democrat. Lucrul acesta îl știam, nu trebuia neapărat să se autopronunțe. Noi am fost cu o propunere care înceta criza în acel moment. Noi ne-am dus cu propunerea înainte de a urma mascarada cu Orban 2. Președintele a preferat să prelungească criza. Cărțile sunt la președinte, e decizia lui dacă va prelungi criza.

Noi respectăm Constituția. Am demonstrat, prin hotărârea CCR, că participam la o mascaradă. Vom vedea de mâine ce scenariu va fi din nou în fața românilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la Realitatea PLUS, marți seara.

Cu ce soluție se duce la Cotroceni

”Vorbim după ce ne întâlnim mâine la Cotroceni. Aș vota un guvern condus de generalul Ciucă, eu îl respect foarte mult, dar să nu se ascundă PNL în spatele lui. Acceptăm un tehnocrat. Îl pui premier pe generalul Ciucă și în spatele lui politrucii de la partid? Acest lucru este exclus! Dacă se vine cu un guvern de specialiști sau dacă dorește un guvern politic de uniune națională, n-avem nicio problemă. Fără pretenții din partea PSD.

Este o propunere serioasă domnul general Ciucă. Noi nu am vorbit cu domnul Ponta să avem o propunere comună și de această dată. Dar, ținând cont că de la ora 16.00 sunt întâlnirile... mâine e o zi lungă. Vom vedea dacă vom avea o soluție împreună. Dar, atributul de a propune prim-ministrul este al președintelui. Poate fi și domnul Aurescu, nu doamna Turcan, de exemplu, care nu este tehnocrat. Vom vota o întreagă echipă doar de tehnocrați”, a completat șeful Camerei Deputaților, la Realitatea PLUS.

Avem un președinte care se antepronunță. Eu mă așteptam la o Românie normală, nu are cu nimic de-a face cu România normală ce ceea ce se întâmplă acum”, a mai afirmat președintele interimar al PSD.

Anticipate sau la termen?

”De ce să fac alegeri cu trei luni înainte? Ați auzit vreun argument de ce facem anticipate? A explicat cineva de ce s-au împrumutat de miliarde în trei luni de zile?”, a întrebat Ciolacu.

Cât despre șansele ca anticipatele să aibă aibă loc, Ciolacu a explicat: ”Amândouă posibilitățile există. Sunt șanse 50/50. Cert este că PSD este pregătit pentru orice fel de alegeri. Acum este, în urmă cu o lună nu era”.

Despre candidatura la șefia PSD

Întrebat dacă s-a hotărât să candideze la funcţia de preşedinte al PSD, Ciolacu a răspuns: "Da".

”Da, candidez. Până vineri se depun candidaturi. Eu sper să nu fiu singurul candidat.

Mi-aș dori mult ca Sorin Grindeanu să vină în echipă. I-am propus să vină în echipă. Nu am discutat despre funcţii.

Aș fi onorat ca Paul Stănescu să fie în continuare secretar general.

O să fie o echipă dinamică pentru examenul politic care urmează. Avem o reprezengtare teritorială, o să începem de mâine discuțiile. Nu am făcut încă echipa”.

Cât despre alianțe la alegeri, în teritoriu, PSD poate colabora cu oricine, mai puțin cu PNL, fiind ”adversarul categoric”.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ