Maior îl contrazice pe Iliescu: Nu au existat centre speciale CIA în România

Friday, 24 April 2015, 15:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Nu s-au aprobat asemenea centre speciale despre care se discută în plan internaţional în România. S-a aprobat în CSAT platforme de cooperare pentru securitatea noastră şi a SUA. Fie domnul preşedinte a fost interpretat greşit, fie a fost decontextualizată afirmaţia sa. Ar trebui să vorbim mult mai calm, mai ales într-un context sensibil a securităţii statului român. Asemenea afirmaţii pot creşte gradul de risc în ceea ce priveşte ameninţarea teroristă. Lumea citeşte şi vede asemenea declaraţii. Mi-aş îngădui, din postura de cetăţean, să le spun celor care discută să fie ponderaţi. Fusese 11 septembrie şi noi ne-am angajat în acea coaliţie, care nu presupunea doar elementul miliar, ci şi schimb mult mai serios din punct de vedere calitativ de informaţie în această zonă. Nu este niciun raport oficial în care să fie menţionată România, ci doar rapoarte de presă. Aş recomanda mai multă reţinere câteodată. Probabil că nu a fost intenţia domnului Iliescu de a face o asemenea afirmaţie. Sper! Realitatea este aceasta pe care v-am transmis-o.", a declarat fostul șef al SRI George Maior, la Adevărul Live.

Recent, fostul preşedinte al României Ion Iliescu a declarat că a aprobat înfiinţarea unui sediu CIA pe teritoriul ţării noastre. Într-un interviu acordat revistei germane Der Spiegel, el a mărturisit că solicitarea a vizat un spaţiu folosit de către serviciul american de informaţii, dar că nu a ştiut ce se întâmpla acolo.

Potrivit unui raport al Congresului american, centrul ar fi fost folosit pentru încarcerarea şi torturarea mai multor suspecţi de terorism.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri