MAI angajează polițiști. Sunt 10.000 de posturi neacoperite

Wednesday, 24 February 2016, 16:35 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Guvernul a adoptat, miercuri, o ordonanță de urgență care permite angajarea unui număr suplimentar de polițiști, în condițiile în care există un deficit de personal în sistem. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, care a precizat că noua reglementare permite angajări "pe baza unor mecanisme bine conturate", inclusiv "reangajarea celor care au părăsit sistemul în perioada 2008 — 2013, când au fost disponibilizări numeroase", potrivit Agerpres.

"Oamenii aceia pot reveni în sistem pe baza unui concurs, pentru că deja au pregătirea necesară și pot fi reîncadrați. De asemenea, se poate să se accelereze mecanismul prin care agenții pot deveni ofițeri, pe baza unui concurs, pentru că mulți dintre agenții de poliție sunt deja cu studii superioare", a declarat Suciu.

Totodată, Suciu a precizat că măsurile vin ca urmare a deficitului de personal pe care îl înregistrează poliția, "cauzat de ieșirile din sistem din ultimii ani și de noua lege a pensiilor pentru personalul militar care a favorizat anumite pensionări anticipate".

Potrivit unui comunicat al Executivului, deficitul de personal la nivelul MAI este estimat la 10.000 de posturi vacante.

ANUNŢURILE de angajare şi condiţiile de înscriere vor fi găsite AICI şi AICI


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri