PNL cere suspendarea dezbaterilor la Codurile Penale, până se pronunţă Comisia de la Veneţia

Friday, 06 July 2018, 18:06 Sursă: REALITATEA.NET

”Vă solicităm, în numele Partidului Naţional Liberal, suspendarea procesului legislativ în cazul modificărilor aduse Codului Penal şi a celor care vor viza, eventual, Codul de Procedură Penală, până la pronunţarea Comisiei Europene pentru Democraţie prin Drept (Comisia de la Veneţia) asupra soluţiilor legislative propuse. Vă adresăm prezenta solicitare pentru a acţiona, în calitate de preşedinte al Senatului/preşedinte al Camerei Deputaţilor şi de lider al coaliţiei parlamentare PSD-ALDE, în acord cu interesele statului român. În caz contrar, continuarea demersului de modificare a legislaţiei în domeniul penal prin ignorarea tuturor semnalelor primite riscă să aducă grave prejudicii tuturor cetăţenilor români”, se menţionează în scrisoarea trimisă de preşedintele PNL, Ludovic Orban, celor doi preşedinţi ai Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Liberalul a invocat în scrisoarea adresatră preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare din 15 noiembrie 2017.

"Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare din 15 noiembrie 2017, în cadrul căruia se face referire la procesul de modificare a Legilor Justiţiei, Codului Penal şi Codului de Procedură penală, precizându-se faptul că a ", se precizează în scrisoare.

Alte articole din: POLITICĂ
Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ