Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Lucian Isar: Suntem premeditat într-o zonă de pauperitate. România este o ţară bogată

Thursday, 13 October 2016, 12:53 Sursă: REALITATEA.NET

"Sunt multe idei pe care le gasesc in programul PSD, dar o forma alterata a programului liberalilor. E pur si simplu o strategie de poziţionare electorala.

Ce nu se intelege in Romania este ca sistemul de capitalism a fost desenat de Ion Iliescu în 1992. Asa avem moguli. Daca vreti sa vedeti ce s-a intamplat in Romania, ar trebui sa vedeti ce a facut Elţîn în Rusia. Este la fel", a spus Isar.

Economistul a continuat cu o opinie legata de zonele sărace ale României şi de pauperitate în care trăiesc foarte multe categorii sociale: "In Romania putem afirma ca traim intr-o economie capitalista, doar ca aceste coloane fundamentale au fost desenate in acelasi timp. Suntem intr-o zona de pauperitate în mod premeditat. Romania este o tara bogata. Zonele sarace nu sunt sarace ca un dat, sunt saracite. Captura statului in acele zone este exacerbată.

Cei care au trait in ultimii 26 de ani probabil ca au nostalgii reale privind perioada anterioara".

Lucian Isar a vorbit şi despre infrastructura precară a ţării, care împiedică investiţiile majore: "Sunt cam 10 teme majore si pleaca de la solutii de dezvoltare. A plecat de la nevoia de investitii. Noi crestem mai mult din consum. Moldova s-ar putea sa ramana atat de multa rupta de restul tarii, in lipsa autostrazii, incat s-ar putea sa avem mari probleme.

Programul PNL in structura asta va fi mai greu de explicat. Repara cateva probleme ale capitalismului: de antrenare a finantarilor private. Nu sunt foarte prezente in Romania, pentru ca nu exista un program de tara, nu exista investitii care sa fie deschise catre privat.

Daca in cazul programului PNL, poti sa vezi o viziune de la un cap la altul: investitor strategic in economie. Fiecare masura are o cheie de control".

Isar s-a referit şi la strategia USR-ului: "Cei de la USR sunt destul de decuplati de realitatile unei guvernari. E o fuga dupa electorat. Daca vei avea un filtru rational si vei pune cateva intrebari de bun-simt, legat de buget, viziuni, s-ar putea sa observi ca ramai in spagat: nici cu rusii, nici cu americanii.

Cele 2 programe, PNL şi PSD, au optiuni clare: unde vor sa mearga. La USR e un spagat".


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ